Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hp pc sıvı teması sonrası açılışta setup ekranı

B

beetekno2

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
120
Yaklaşık 3 ay önce HP bilgisayarıma su döküldü. Hemen kapattım, ters çevirdim ve 3-4 gün bekledim. Sonrasında bir servise götürdüm, bir sorun bulamadılar. Bilgisayarı geri aldıktan sonra farklı bir tamirciye götürdüm; sadece klavyenin bozuk olduğunu ve tamirinin 6.000 TL olduğunu söyledi, başka bir sorun yokmuş.

Eve gelince HP PC hardware diagnostics ile kapsamlı bir test yaptım, herhangi bir sorun tespit etmedi. Ancak bilgisayar her açılışta setup ekranına giriyor. Acaba klavyenin bozuk olmasıyla bir ilgisi olabilir mi? Kendi kendine setup ekranını açıyor olabilir mi?

Bu durumun neden kaynaklandığını merak ediyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Su temasından sonra bilgisayarınızın BIOS ayarlarına girmesi, klavyenin arızasıyla doğrudan ilgili olmayabilir. BIOS ayarlarının değiştirilmesi genellikle donanım arızasından çok, yanlışlıkla bir tuş kombinasyonunun basılmasıyla veya BIOS pilinin sorun yaşamasıyla ilişkilidir.

HP'nin kendi tanılama aracı bir sorun tespit etmediyse, BIOS pilini çıkarmayı ve birkaç dakika bekledikten sonra tekrar takmayı deneyebilirsiniz. Bu, BIOS ayarlarının varsayılan değerlerine dönmesini sağlayabilir. Sorun devam ederse, anakartta daha derinlemesine bir inceleme gerekebilir. Anakartta oluşan mikroskobik hasarlar, tanılama yazılımları tarafından tespit edilemeyebilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri