Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

i5 12600F ve RTX 4070 12GB sistemde ekran bozulmaları

T

tarslan

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
99
i5 12600F işlemci ve RTX 4070 12GB ekran kartı kullanan sistemimde son birkaç gündür ekran bozulmaları yaşıyorum. Ekranda anlık takılmalar ve renk bozulmaları oluyor.

Bu sorun özellikle oyun oynarken daha belirginleşiyor. Oyun içi görsellerde karesel bozulmalar ve renk atmaları gözlemliyorum.

Sistemin diğer bileşenlerinde bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Dün güncellediğim tüm sürücüleri kontrol ettim. Ancak sorun devam ediyor. Yardımcı olabilecek önerilerinizi bekliyorum.

Ekran bozulmaları gerçekten can sıkıcı olabiliyor. Benzer bir sorun yaşamıştım, farklı bir karttaydı ama belirtiler aynıydı. Öncelikle güç kaynağını kontrol etmeni öneririm. Yeterince güçlü değilse, özellikle RTX 4070 gibi güç tüketimi yüksek bir kartla, anlık güç düşüşleri ve bu tarz bozulmalara yol açabilir.

Ayrıca, ekran kartı sürücülerini temiz bir şekilde kurmayı dene. DDU (Display Driver Uninstaller) programını kullanarak önceki sürücü kalıntılarını tamamen temizleyebilir ve ardından en son sürücüyü tekrar yükleyebilirsin. Bu bazen işe yarıyor. Son olarak, overclocking yapıyorsan, bunu geçici olarak kapatmayı dene. Belki de buradan kaynaklanıyor olabilir.

Merhaba, benzer bir sorun yaşamıştım daha önce. Öncelikle güç kaynağınızın yeterli watt'a sahip olduğundan emin olun; RTX 4070 oldukça güç tüketimi yüksek bir kart. Ekran kartı sürücülerini temiz bir şekilde kaldırıp tekrar kurmayı deneyebilirsiniz. DDU (Display Driver Uninstaller) programını kullanarak bunu daha etkili bir şekilde yapabilirsiniz. Ayrıca, ekran kartının sıcaklığını kontrol etmenizi öneririm. Yüksek sıcaklıklar bu tür sorunlara yol açabilir. Son olarak, anakartınızın BIOS güncellemesinin olup olmadığını kontrol edin. Bu adımları denediğinizde sorunun çözülüp çözülmediğini bildirin.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri