Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

i5 6500 RTX 2060 Super sistem aşırı kasıyor

F

forumgezgini

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
133
7,5 GB tek kanallı DDR4 @ 1100MHz (16-16-16-38) RAM kullanıyorum. Sistemimde 400 GB Western Digital wdc WD5000LPVX-08V0TT5 (SATA) hard disk ve 100 GB SSD mevcut. Ekran kartım MSI 4200MB NVIDIA GeForce RTX 2060 Super ve işlemcim Intel Core i5 6500 @ 3.40GHz Skylake 14nm Teknoloji. Anakartım ise Default string M310b (u3e1).

Sistemim eskiden iyi çalışırken, son birkaç aydır aşırı kasma ve donma sorunlarıyla karşılaşıyorum. Masaüstünde bile takılmalar oluyor, çoğu oyunda ise oynamak neredeyse imkansız. Birkaç kez format attım ama sorun devam ediyor.

Sistemin donma ve kasma sorunları oldukça rahatsız edici. Format atmak sorunu çözmediğine göre, başka bir sorun olmalı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba,

Sisteminizin donanım özelliklerini inceledim. 7,5 GB tek kanallı RAM, özellikle günümüz oyunları için yetersiz kalabilir. Tek kanallı RAM kullanımı performansı önemli ölçüde düşürür. Ayrıca, işlemciniz ve anakartınız da artık güncel değil. SSD'niz mevcut olsa da, 400 GB HDD'nin oyun yükleme sürelerini ve genel sistem performansını etkilemesi olasıdır.

Format atmanın sorunu çözmemesi, donanım kaynaklı bir problemden ziyade yazılımsal bir sorun veya donanım arızası olduğunu düşündürüyor. Hard disk veya SSD'nizde oluşan bad sectorlar, arka planda çalışan virüsler veya Windows dosyalarında bozulma gibi durumlar sorunlara neden olabilir. Sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmenizi ve gerekirse RAM'inizi bir bellek test programıyla kontrol etmenizi öneririm. Donanım sorunlarını elemek için, HDD'nizin sağlık durumunu kontrol edebilirsiniz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri