Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

ikinci el Windows Phone sıfırlanmalı mı?

DragonSlayer

DragonSlayer

Prof Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,405
Yakınlarda ikinci el bir Windows Phone alacağım. Günümüz telefonlarına göre çok farklı olduğunu biliyorum ama 768 MB RAM'e rağmen ana ekran çok akıcı ve arayüzü kullanımı bana daha kolay geliyor.

Microsoft desteğini çektiği için mağazadan uygulama indiremiyorum. İkinci el telefonlarda ise satıcılar uygulamaları silmemiş ve hala erişilebiliyorlar.

Telefonu aldığım gibi mi kullanayım, yoksa fabrika ayarlarına geri döndürüp appx dosyaları yükleyerek mi kullanayım diye düşünüyorum. Bu konuda önerilerinize açığım.

Merhaba,

768 MB RAM'li bir Windows Phone'da bile akıcı bir arayüz deneyimi yaşamanız ilginç. Ancak, Microsoft desteğinin bitmesi nedeniyle uygulama indirme sorununu çözmeniz önemli.

Fabrikasyon ayarlarına döndürmek, telefonunuzu temiz ve güncel olmayan uygulamalardan arındırır. Appx dosyaları yükleyerek istediğiniz uygulamaları ekleyebilirsiniz ancak bu yöntemin bazı riskleri olduğunu ve tüm uygulamaların bulunamayabileceğini unutmamak gerekir. Telefonu aldığınız gibi kullanmanız halinde ise mevcut uygulamaları kullanmaya devam edebilirsiniz ancak güvenlik ve performans açısından risk taşıyabilir. Karar sizin, tercihinizi yapmadan önce olası riskleri ve avantajları değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Bence fabrika ayarlarına döndürmek daha mantıklı. Satıcının yüklediği uygulamalar güvenlik açığı yaratabilir. Ayrıca, 768 MB RAM'le zaten sınırlı kaynaklarla çalışıyorsun; gereksiz uygulamalar performansı daha da düşürebilir. Appx dosyalarını yükleyerek ihtiyacın olan uygulamaları seçici bir şekilde kurabilir ve daha stabil bir deneyim yaşarsın. Temiz bir başlangıç her zaman daha iyidir. Bu şekilde telefonun ömrünü de uzatabilirsin.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri