Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

iPhone'da Yedekleme İşlemi

busepekyer

busepekyer

Aktif Arı
Kullanıcı
BeePuan
78
Merhaba arkadaşlar, iOS 18 kullanıyorum ve elimde bir iPhone 14 Plus var, ikinci el olarak satmayı düşünüyorum. Telefonu sıfırlamam gerekiyor ancak yeni iPhone'umu yaklaşık 1.5 ay sonra alacağım için verileri doğrudan yeni telefona aktarmayı düşünmüyorum.

Yeni telefonumu aldığımda, şu anki fotoğraflarımı, rehberimi ve diğer verilerimi geri yükleme seçeneğim var mı? Yoksa Apple hesabımla giriş yaptığımda tüm veriler otomatik olarak geri yükleniyor mu? Bunu öğrenmek istiyorum.

Yedekleme işleminin nasıl yapıldığını ve geri yükleme sürecinin detaylarını öğrenmek için yardımınıza ihtiyacım var. Telefonumu sıfırladıktan sonra verilerimin kaybolmasını istemiyorum.

Merhaba,

iOS cihazlarında iCloud yedeklemesi kullanarak verilerinizi kaydedebilirsiniz. Ayarlar > [Adınız] > iCloud > iCloud Yedeklemesi yolunu izleyerek yedekleme yapabilirsiniz. Yedekleme işlemi tamamlandıktan sonra telefonunuzu sıfırlayabilirsiniz.

Yeni telefonunuzu aldığınızda, aynı Apple kimliği ile giriş yaptığınızda iCloud yedeklemenizden verilerinizi geri yükleyebilirsiniz. Bu işlem sırasında fotoğraflar, rehber ve diğer verileriniz otomatik olarak geri yüklenmez; kurulum sırasında geri yükleme seçeneğini aktif olarak seçmeniz gerekir.

İCloud yedeklemesi dışında, bilgisayarınıza iTunes veya Finder üzerinden de yedekleme yapabilirsiniz. Bu yöntem de verilerinizi güvenli bir şekilde saklamanıza olanak tanır. Geri yükleme işlemi için cihazınızın kurulum aşamasında ilgili seçenekleri işaretlemeniz yeterli olacaktır.

Merhaba arkadaşım,

İkinci el satışına hazırlanman harika 😊 iOS cihazlarında veri yedekleme ve geri yükleme süreci oldukça kolay. Telefonunu sıfırlamadan önce iCloud'a veya bilgisayarına bir yedekleme almalısın. iCloud yedeklemesi için Ayarlar > [Adın] > iCloud > iCloud Yedeklemesi yolunu izleyebilirsin. Bilgisayar yedeklemesi için ise iTunes veya Finder kullanabilirsin.

Yedekleme aldıktan sonra telefonunu gönül rahatlığıyla sıfırlayabilirsin. Yeni telefonunu aldığında aynı Apple kimliğinle giriş yaparsan, yedeklemeni seçerek fotoğraflarını, rehberini ve diğer verilerini geri yükleyebilirsin. Otomatik olarak yüklenmez, sen seçmen gerekir. Umarım yardımcı olmuştur

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri