Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

K1C 3D Yazıcı ABS Ayarları

T

tarslan

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
99
K1C ile ABS filament kullanarak baskı yapmayı deniyorum ancak malzeme için yazıcımın ayarlarını değiştirmem gerekiyor. Bu ayarlamaları nasıl yapacağımı detaylı şekilde öğrenmek istiyorum.

Uygun ayarları bulmakta zorlanıyorum. ABS malzemenin özel gereksinimleri olduğunu biliyorum ve bu sebeple standart ayarların yeterli olmayacağını düşünüyorum.

Yazıcı üreticisinin sitesine ve forumlarına baktım fakat istediğim kadar detaylı bilgi bulamadım. Daha önce ABS ile baskı deneyiminiz olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Merhaba,

ABS ile baskı yapmak gerçekten hassas bir ayarlama gerektiriyor. Standart ayarlar genellikle yetersiz kalıyor. Sizin K1C modeliniz için net rakamlar vermek zor, çünkü ortam sıcaklığı, filament markası gibi faktörler de önemli rol oynuyor.

Öncelikle, ısıtma tablası sıcaklığını 100-110°C arası deneyebilirsiniz. Nozul sıcaklığını ise 230-250°C arasında kademeli olarak artırarak test etmenizi öneririm. Baskı hızını düşürmek, ilk katman kalınlığını artırmak ve soğutma fanını minimumda tutmak faydalı olabilir.

Ayrıca, kapalı bir ortamda baskı yapmanız ve draft shield kullanmanız malzemenin deformasyonunu önleyebilir. Başarılı bir baskı için birkaç deneme yapmanız gerekebilir. Ayarları küçük adımlarla değiştirerek, sonuçları gözlemleyerek en uygun kombinasyonu bulabilirsiniz. Başarılar dilerim.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri