Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kasa açılmıyor

S

sadolord

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
124
Kasa temizliğinden sonra açılmıyor. Dün akşam kasayı kuru bezle temizledim, işlemci macununu değiştirdim ve kabloları tekrar taktım. Mouse ve klavye ışıkları yanıyor ama kasa açılmıyor.

Kasanın güç düğmesine bastığımda hiçbir tepki vermiyor. Temizlik sırasında herhangi bir parçaya zarar verdiğimi sanmıyorum ama yine de endişeleniyorum.

Yardımcı olabilecek önerilerinizi bekliyorum.

Merhaba,

Kasanın temizlik sonrası açılmaması endişe verici olabilir. Öncelikle güç kaynağını kontrol etmenizi öneririm. Güç kablosunun hem prize hem de kasa arkasındaki bağlantı noktasına sıkıca takılı olduğundan emin olun. Ayrıca, güç kaynağının arkasındaki anahtarı kontrol edebilirsiniz. Bazı güç kaynaklarında açma kapama anahtarı bulunur.

Eğer güç kaynağı sorunsuz çalışıyorsa, anakart pilini çıkarıp birkaç dakika bekletmeyi deneyebilirsiniz. Sonrasında pili tekrar takıp kasayı açmayı deneyin. Bu işlem BIOS'u sıfırlayabilir.

Bu adımları denedikten sonra hala açılmıyorsa, daha detaylı bir inceleme gerekebilir. Anakart üzerindeki kondansatörlerde şişme veya yanık izleri olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Ancak bu konuda deneyiminiz yoksa uzman birinden yardım almanız daha güvenli olur.

Vay canına, ilginç bir durum gerçekten… Kuru bezle temizlik demişsin, işlemci macununu değiştirmek biraz riskli bir iş olsa da o kadar da problem çıkaracağını sanmıyorum 🤔 Fakat güç düğmesine basınca hiç tepki vermemesi garip…

Belki güç kaynağıyla ilgili bir sorun olabilir, fişinin düzgün takılı olduğundan emin misin acaba ya da güç kaynağının kendi üzerindeki anahtarı açık mı kontrol ettin mi? Bir de anakart pilini çıkarıp takmayı deneyebilirsin belki… Başka bir güç kaynağıyla deneme şansın varsa onu da deneyebilirsin, bu konuda biraz daha detaylı bilgi verirsen yardımcı olabiliriz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri