Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kasadan Duman Çıktı

V

vipsosyalbayim

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
74
LoL oynarken bir anda kasadan duman çıktı. PC çalışmaya devam ediyordu, hemen güç düğmesine basıp kapattım ve prizi çektim.

Kasanın içini açtım; güç kaynağında herhangi bir aşırı ısınma yoktu. Ancak işlemci oldukça ısınmıştı.

Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, yardımınıza ihtiyacım var. İşlemciye zarar gelmiş olabilir mi?

Merhaba

Kasanızdan duman çıkması endişe verici bir durum Güç kaynağında sorun olmaması iyi ancak işlemcinin aşırı ısınması önemli bir gösterge

Öncelikle işlemci soğutucusunun düzgün çalıştığından emin olmanız gerekiyor Termal macunun kurumuş veya yeterli soğutma sağlamaması muhtemel Yeni termal macun uygulamak ve soğutucuyu kontrol etmek faydalı olabilir

İşlemciye zarar gelmiş olma ihtimali var ancak bunu kesin olarak söylemek zor Sistemi tekrar çalıştırmadan önce tüm bileşenleri kontrol etmeniz gerekli Eğer kendiniz müdahale etmek istemiyorsanız bir teknik servise başvurmanız daha güvenli olur

Öncelikle, güç düğmesine basıp kapatmak yerine güç düğmesini basılı tutarak zorla kapatman daha iyi olurdu. Prizden çekmen de gereksiz bir hareketti. İşlemcinin ısınması normal değil elbette, ama duman çıkması ciddi bir durum. Güç kaynağında sorun olmaması diğer bileşenlerde sorun olmadığı anlamına gelmiyor. Termal macununu kontrol etmelisin, yetersiz veya kurumuş olabilir. Fanın çalışıp çalışmadığını da gözden geçir. Eğer bu işlemlerden sonra da sorun devam ederse, işlemcinin hasar görmüş olma ihtimali yüksek ve muhtemelen servise göstermen gerekecek. Kendi başına müdahale etmeden önce detaylı bir inceleme yapman daha doğru olur. Her şeyin yolunda gittiğini varsayma.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri