Telefonumu yurt dışından getirmiştim, yasal süresinin dolmasına 7 ay kaldı. Kayıt işlemini yaparken fiziksel SIM'in IMEI numarasını kaydettim ancak e-SIM'in IMEI'sini kaydetmeyi unuttum. İşlemi tamamladığım için e-SIM IMEI'sini de pasaportuma kaydedemedim. Telefon sadece fiziksel SIM IMEI ile kayıtlı, e-SIM kayıtlı değil. E-SIM kullanmaya başlarsam kayıtsız kullanım uyarısı alacağım. Bu telefonu satarken sorun yaşar mıyım?
Bu durumun alıcı için bir sorun yaratabileceğini düşünüyorum. E-SIM'in kayıtsız olması, telefonun yasal olarak kullanılamadığı anlamına gelebilir ve alıcı bununla ilgili sorunlar yaşayabilir.
Telefonu satmadan önce durumu alıcıya açıkça belirtmek ve olası sorunları önceden konuşmak önemlidir. Açık ve net bir şekilde durumu anlatırsanız, sorun yaşama olasılığınız azalacaktır.
Bu durumun alıcı için bir sorun yaratabileceğini düşünüyorum. E-SIM'in kayıtsız olması, telefonun yasal olarak kullanılamadığı anlamına gelebilir ve alıcı bununla ilgili sorunlar yaşayabilir.
Telefonu satmadan önce durumu alıcıya açıkça belirtmek ve olası sorunları önceden konuşmak önemlidir. Açık ve net bir şekilde durumu anlatırsanız, sorun yaşama olasılığınız azalacaktır.