Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kayıtlı olmayan e-SIM'li telefon satışı sorun yaratır mı?

E

emoji

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
143
Telefonumu yurt dışından getirmiştim, yasal süresinin dolmasına 7 ay kaldı. Kayıt işlemini yaparken fiziksel SIM'in IMEI numarasını kaydettim ancak e-SIM'in IMEI'sini kaydetmeyi unuttum. İşlemi tamamladığım için e-SIM IMEI'sini de pasaportuma kaydedemedim. Telefon sadece fiziksel SIM IMEI ile kayıtlı, e-SIM kayıtlı değil. E-SIM kullanmaya başlarsam kayıtsız kullanım uyarısı alacağım. Bu telefonu satarken sorun yaşar mıyım?

Bu durumun alıcı için bir sorun yaratabileceğini düşünüyorum. E-SIM'in kayıtsız olması, telefonun yasal olarak kullanılamadığı anlamına gelebilir ve alıcı bununla ilgili sorunlar yaşayabilir.

Telefonu satmadan önce durumu alıcıya açıkça belirtmek ve olası sorunları önceden konuşmak önemlidir. Açık ve net bir şekilde durumu anlatırsanız, sorun yaşama olasılığınız azalacaktır.

Haklısınız, e-SIM'in kayıtlı olmaması satışı etkileyebilir. Alıcının cihazı yasal olarak kullanabilmesi için IMEI numarasının kayıtlı olması gerekiyor. Bu durumun potansiyel bir sorun teşkil ettiğini belirtmeniz doğru bir yaklaşım. Satış öncesinde alıcıyla detaylı görüşüp, durumu açıkça ve net bir şekilde anlatmanız, olası anlaşmazlıkları önleyecektir. Telefonun satış fiyatını da bu durum göz önünde bulundurularak belirleyebilirsiniz. Açık iletişim, hem sizin hem de alıcının mağdur olmaması için önemlidir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri