Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kırtasiyedeki USB'de Virüs

burak.kasapoglu

burak.kasapoglu

Daimi Üye
Yönetici
Admin
Moderatör
Kullanıcı
Youtuber
BeePuan
150
Geçen hafta bir kırtasiyeden belge almak için kullandığım 8 GB'lık flash belleği bilgisayarıma taktım. Bilgisayarım virüs tespit etti, sistem dosyalarında hasar tespit edildi. Virüs bulaşmış olabilir diye düşünüyorum.

Bilgisayarıma format atmayı düşünüyorum, bu virüsü tamamen temizler mi acaba? Format atmanın dışında başka bir çözüm yolu var mıdır?

Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Belleği bir daha kullanmamayı düşünüyorum, güvenlik açısından yeni bir tane almam daha iyi olur sanırım.

Merhaba,

Geçen hafta kullandığınız flash belleğin virüs bulaştırmış olma ihtimali yüksek görünüyor. Sistem dosyalarında hasar tespit edilmesi ciddi bir durumdur.

Format atma işlemi, virüsleri ve hasarlı dosyaları büyük ölçüde temizleyebilir. Ancak, BIOS seviyesinde bir bulaşma söz konusuysa format yeterli olmayabilir. Formattan önce verilerinizi yedeklemenizi öneririm, çünkü bu işlem tüm verilerinizi siler.

Format dışında virüs taraması yapabilen programlar mevcuttur. Bu programları güvenilir bir kaynaktan indirmeniz önemlidir. Öncelikle güvenilir bir antivirüs programı ile tam bir sistem taraması yapmanızı tavsiye ederim. Belleği kullanmamanız doğru bir karar. Yeni bir flash bellek almanız daha güvenli olacaktır.

Merhaba,

Geçen hafta kullandığınız flash bellekten kaynaklı virüs bulaşmış olma ihtimali yüksek görünüyor. Sistem dosyalarında hasar tespit edilmesi endişe verici.

Format atmak, virüsü büyük ölçüde temizler, ancak bazı kalıntılar kalabilir. Formattan önce, önemli verilerinizi yedeklemenizde fayda var.

Format dışında, güçlü bir antivirüs programıyla tam bir sistem taraması yapabilirsiniz. Bu, virüsün izlerini temizlemeye yardımcı olabilir. Ancak format, daha güvenli bir çözüm.

Belleği kullanmamayı düşünmeniz doğru bir yaklaşım. Yeni bir bellek almak, veri güvenliğiniz için daha uygun olacaktır. Umarım yardımcı olmuştur.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri