Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lenovo V15-82TV009DTXv1 ve Lenovo IdeaPad Slim 3 16IRH10 Karşılaştırması

WhiteKnight

WhiteKnight

Prof Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,288
Lenovo V15-82TV009DTXv1 ve Lenovo IdeaPad Slim 3 16IRH10 modellerini karşılaştırıyorum. İki laptop'u da yayıncılık ve satranç oynamak için kullanmayı düşünüyorum. LoL gibi oyunlar da oynayabileceğim bir sistem arıyorum.

IdeaPad Slim 3 16IRH10 modelinde Intel Core i5 13500H işlemci, 18 GB DDR5 RAM, 768 GB SSD, 16" WUXGA IPS ekran ve FreeDOS işletim sistemi var. Bu modelin yayın yaparken sorun çıkarmayacağından emin olmak istiyorum, özellikle ikinci bir monitöre yansıtırken sorun yaşamamasını istiyorum.

Diğer model, Lenovo V15-82TV009DTXv1 ise şu özelliklere sahip: AMD Ryzen 7 5725U işlemci (8 çekirdek/16 iş parçacığı, 2.0/4.3 GHz, 4MB L2/16MB L3), entegre AMD Radeon grafik kartı, 10 GB DDR4 RAM (8 GB lehimli + 2 GB SO-DIMM), 750 GB SSD M.2 2242 PCIe 4.0x4 NVMe. RAM'i yükseltme seçeneği var ancak bu da maliyet ekler.

İki model arasında seçim yaparken yayın performansı ve ikinci monitöre sorunsuz yansıma özelliği benim için çok önemli. Hangi modelin bu konuda daha iyi performans göstereceğini öğrenmek istiyorum.

Merhaba,

İki model arasında IdeaPad Slim 3 16IRH10 daha uygun görünüyor. 13500H işlemci, 5725U'ya göre daha güçlü ve yeni nesil olması, yayıncılık ve oyun performansında avantaj sağlayacaktır. 18 GB RAM de yayın sırasında daha stabil bir deneyim sunar. Ekran kartı açısından, entegre grafik kartı olan V15, özellikle LoL gibi oyunlarda performans açısından geride kalabilir. İkinci monitör yansıması her iki modelde de sorunsuz çalışması muhtemeldir ancak daha güçlü işlemci ve daha yüksek RAM miktarı olan IdeaPad'in bu konuda daha rahat çalışacağını düşünüyorum. RAM yükseltme maliyetini de göz önünde bulundurursanız, IdeaPad daha dengeli bir tercih olabilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri