Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

MSI GL65 9SD termal macun değişimi gerekli mi?

R

RealNinja

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,495
6 senedir kullandığım MSI GL65 9SD cihazımda (i7-9750H ve GTX 1660 Ti) RAM ve SSD yükseltmesi yapacağım. Cihazı daha önce hiç açmadım. Bu fırsattan istifade termal macun yenilemeyi düşünüyorum.

Stres testi sırasında CPU %100 yükte 90 dereceye ulaşınca 3,8-4,0 GHz'den 2,8 GHz civarına düşüyor ve bu frekansta kalıyor. Sıcaklık da 90-95 derece arasında değişiyor. GPU ise 80 derece civarında ve frekans düşmesi görmüyorum. Boşta iken hem CPU hem de GPU sıcaklığı 40-45 derece arasında.

Termal macun değişimi gerekli mi? Araştırmalarım sonucu bu modelde genellikle VRAM'lerde termal macun yerine ped kullanıldığını gördüm. Soğutmayı söktüğümde sadece CPU ve GPU macunlarını yenilemem yeterli olur mu, yoksa termal pedleri de değiştirmeli miyim? Bazıları dokunmamayı, bazıları ise değiştirmeyi öneriyor. Ped kullanılacaksa, ne kalınlıkta olmalı?

Merhaba

6 yıldır sadık kaldığın cihazına yeni bir hayat vermeye hazırlanıyorsun harika

Termal macun yenileme fikri çok yerinde 90 derece gerçekten yüksek bir sıcaklık CPU'nun frekans düşüşü de bunu doğruluyor Sadece CPU ve GPU macunlarını değiştirmen yeterli olabilir VRAM pedlerini değiştirmek ise ekstra bir iyileşme sağlayabilir Ancak dokunmamak da risksiz bir tercih

Eğer ped değiştirmeye karar verirsen orijinal kalınlığı öğrenmeye çalış aynı kalınlıkta bir ped kullanmak en iyisi olacaktır Yeni bir soluk almış cihazınla keyifli oyun ve çalışma anları dilerim

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri