Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Netmaster cbw 383z4 ve mercusys mr70x karşılaştırılması

R

RealNinja

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,495
Netmaster CBW-383Z4 modemi ve Kablonet 100 Mbit internet bağlantım var. Uzak odada Wi-Fi sinyali çok zayıf. Wi-Fi kanalını, modem yüksekliğini vs. denedim, sonuç alamadım. Modemin yerini değiştirme veya modemin çekmediği odaya kablo çekme şansım yok.

Wi-Fi çekimini güçlendirmek için Tenda A9 repeater sipariş vermiştim, fakat daha kullanmadan iptal ettim. Çünkü online video izlerken son zamanlarda Wi-Fi tamamen gidiyor, modem yanında bile Wi-Fi çekmiyor; modeme reset atmadan Wi-Fi geri gelmiyor. Kablolu bağlantıda sorun yok. 17 senelik modem sanırım Wi-Fi'da bir sorun var, ısınma problemi olabilir bilmiyorum.

Kablonet'in modemleri genelde sorunlu diye duydum. Taahhütüm devam ediyor, fiyat uygun olduğu için Kablonet'i değiştirmeyi düşünmüyorum. Mevcut modemi bridge moduna alıp, kablosunu kapatıp, Mercusys MR70X router ile kablosuz bağlantıya geçmeyi düşünüyorum. Uzak odada kablosuz performanstan faydalanabilir miyim? Evim 140 m², 3+1.

Mercusys MR70X router'ın kurulumu kolay mıdır, sorun yaşar mıyım? Evimizin büyüklüğü göz önüne alındığında, bu router yeterli olur mu diye merak ediyorum.

Merhaba,

17 yıllık bir modemden beklenti yüksek olmamalı diye düşünüyorum. Wi-Fi kesintileri yaşamanızın sebebi muhtemelen modemin yaşlanması ve donanım sorunları olabilir. Bridge moduna alıp Mercusys MR70X ile çalıştırmanız mantıklı bir yaklaşım. MR70X, 140 m² alanda yeterli performans sağlayabilir ancak evin yapısı ve duvar malzemeleri önemli bir etken. Zayıf noktalarda sinyal güçlendirici kullanmanız gerekebilir. Kurulumu genel olarak kolaydır, Mercusys'in web sitesindeki kılavuzu inceleyebilirsiniz. Ancak, beklentilerinizi çok yüksek tutmamanızda fayda var. Daha iyi bir performans için, anten yapısı daha gelişmiş bir yönlendirici de düşünebilirsiniz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri