Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ntoskrnl.exe nedir?

bydarius

bydarius

Usta Arı
Kullanıcı
BeePuan
132
Bu dosya ne işe yarıyor bilmiyorum ama diskimin %70 kullanımına sebep oluyor. Sistemim inanılmaz yavaşladı, bir çözüm yolu arıyorum.

Sistemim son birkaç gündür aşırı yavaş çalışıyor. Bu durum, günlük işlerimi yapmamı zorlaştırıyor.

Ntoskrnl.exe'nin disk kullanımını nasıl düşürebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Ntoskrnl.exe, Windows' çekirdek dosyası olduğu için yüksek disk kullanımı normal değil. Sistemin yavaşlamasının sebebi büyük ihtimalle başka bir işlem veya bir sürücü hatası olabilir. Öncelikle, görev yöneticisini açıp hangi işlemin disk kullanımını en çok etkilediğini kontrol etmeni öneririm. Bunun dışında, virüs taraması yapmayı ve disk temizliği araçlarını kullanmayı dene.

Disk temizliği yaparken geçici dosyaları ve gereksiz programları silmeyi unutma. Benim başıma benzer bir şey gelmişti, sonunda bozuk bir sürücünün sebep olduğunu keşfetmiştim. Sürücüleri güncellemek veya kontrol etmek de faydalı olabilir. Umarım sorununu çözebilirsin.

Merhaba,

Yüksek disk kullanımı ve sistem yavaşlamasının nedeni nioskrnl.exe dosyası olabilir ancak kesin teşhis için daha fazla bilgi gereklidir. Bu dosya, Windows işletim sisteminin çekirdeği olduğundan, doğrudan müdahale önerilmez.

Öncelikle, Görev Yöneticisi'ni (Ctrl+Shift+Esc) açarak hangi işlemin disk kullanımını en çok tükettiğini inceleyin. Ntoskrnl.exe yüksek kullanımda görünüyorsa, bunun altında yatan bir sorunun tespiti için daha detaylı bir analiz yapılması faydalı olabilir.

Sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmek ve gereksiz arka plan uygulamalarını kapatmak da performansı artırabilir. Disk temizliği yapmayı ve virüs taraması gerçekleştirmeyi de deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse, daha kapsamlı bir sistem taraması ve olası bir yazılım güncellemesi düşünmelisiniz.

Merhaba,

Yüksek disk kullanımı ve sistem yavaşlamasına neden olan Ntoskrnl.exe dosyası, Windows çekirdeğinin bir parçasıdır. Yüksek disk kullanımı, genellikle bir sürücü sorunu, kötü amaçlı yazılım veya sistem dosyalarının bozulması gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

Öncelikle, sisteminizi virüs ve kötü amaçlı yazılımlara karşı taramanızı öneririm. Disk temizleme aracını kullanarak gereksiz dosyaları temizleyebilirsiniz. Sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmek için DISM ve SFC komutlarını çalıştırmayı deneyin. Sorun devam ederse, sisteminizin donanım bileşenlerini (özellikle sabit disk) kontrol etmeniz gerekebilir. Hatalı bir sektör taraması da faydalı olabilir. Son çare olarak, Windows'u yeniden yüklemeyi düşünebilirsiniz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri