Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

OCCT 3D adaptatif testinde siyah ekran sorunu

A

aybukekoktoz

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
94
Merhaba arkadaşlar, kernel power 41 hatası nedeniyle OCCT ile çeşitli testler yapıyorum. OCCT'nin VRAM, 3D standart ve Power testlerinde sorun yok.

FurMark testinde de herhangi bir problem yaşamadım. Ancak, 3D adaptatif testi başlattığımda sistem siyah ekran veriyor.

Bu sorunun dışında, sistemim bazen YouTube'da, bazen de CS:GO gibi oyunlarda beklenmedik şekilde kapanıyor. Şu an ise CS:GO'nun başlangıç ekranına girerken bile siyah ekran alıyorum.

Bu durum yaklaşık iki aydır devam ediyor ve çözüm bulmakta zorlanıyorum. Yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim.

Merhaba,

Anlattıklarınızdan donanımınızda bir sorun olduğu anlaşılıyor. OCCT testlerindeki sorunsuz sonuçlar yanıltıcı olabilir, çünkü farklı bileşenleri farklı şekillerde zorluyorlar. 3D adaptatif testinde siyah ekran ve oyunlarda beklenmedik kapanmalar genellikle aşırı ısınma, güç kaynağı yetersizliği veya anakart/RAM gibi bileşenlerde bir arıza ile ilgilidir.

Öncelikle sisteminizin sıcaklıklarını kontrol etmenizi öneririm. CPU ve GPU sıcaklıklarını yük altında takip eden bir program kullanarak detaylı inceleme yapın. Ayrıca güç kaynağınızın yeterli watt'a sahip olup olmadığını ve sağlık durumunu kontrol etmenizde fayda var. Eğer mümkünse farklı bir güç kaynağı ile test edebilirsiniz. RAM'lerinizde sorun olup olmadığını kontrol etmek için Memtest86 kullanabilirsiniz. Sorunun kaynağını bulmak için sistem bileşenlerini teker teker ele almak gerekebilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri