Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Opera Veya Chrome Hangisi Daha İyi?

burak.kasapoglu

burak.kasapoglu

Daimi Üye
Yönetici
Admin
Moderatör
Kullanıcı
Youtuber
BeePuan
150
Bu bilgisayar için hangisinin daha yüksek performans sunduğunu merak ediyorum.

Opera'nın mı yoksa Chrome'un mu daha hızlı çalışacağını bilmek istiyorum. Bu iki tarayıcıdan hangisinin sistem kaynaklarını daha verimli kullandığını öğrenmek için yardımınıza ihtiyacım var.

Performans açısından en iyi sonucu hangisi verecek diye düşünüyorum. Bu konuda tavsiyelerinize açığım.

Opera ve Chrome'un performansını karşılaştırdığımda, genellikle Opera'nın daha az kaynak tükettiğini gözlemledim. Özellikle çok fazla sekme açtığımda Chrome'un sistemimi daha çok zorladığını fark ettim. Ancak bu, kullandığınız eklentilere ve tarayıcının ayarlarına da bağlı.

Örneğin, Chrome'da çok fazla eklenti çalıştırıyorsanız performans düşebilir. Her iki tarayıcıda da gereksiz eklentileri devre dışı bırakmak ve önbelleği düzenli olarak temizlemek performansı artırabilir. En iyisi, her iki tarayıcıyı da deneyip hangisinin sizin sisteminizde daha iyi çalıştığını kendiniz görmeniz olacaktır.

Opera ve Chrome'un performansı, kullandığınız donanıma ve açtığınız sekme sayısına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Genel olarak, Opera'nın Chrome'dan daha az sistem kaynağı tükettiği söylenebilir. Ancak, bu durum her zaman böyle olmayabilir. Eklenti sayısı da performansı etkileyen önemli bir faktördür. İki tarayıcıyı da deneyerek kendi sisteminizde hangisinin daha iyi performans gösterdiğini gözlemleyebilirsiniz. Bazı kullanıcılar Opera'nın daha hızlı olduğunu, bazıları ise Chrome'un daha stabil çalıştığını belirtir. Sonuçta en iyi performansı size hangisi sağlıyorsa onu kullanmanız önerilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri