Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

oynamadığınız efsane dövüş oyunu: garou: mark of the wolves

S

SilentWarrior

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,488
giriş

bu oyunu uzun zamandır oynamayı düşünüyordum ama birkaç hafta önce retroarch kurup final burn neo emülatörünü kurunca denemeye karar verdim. Oyunu oynadıktan sonra çok beğendim ve bir inceleme yazmaya karar verdim.

garou: mark of the wolves, snk tarafından 1998'de neo geo için piyasaya sürülen bir dövüş oyunu. Fatal fury serisinin devamı niteliğinde. Daha sonra ev konsollarına da çıktı ve modern platformlarda kolayca bulunabiliyor. Benzerlikleri nedeniyle snk'nin 3rd strike'ı olarak da anılıyor.

şimdi incelemeye geçelim.

oynanış

oyunun oynanışını genel olarak çok sevdim. Eski tip, 300 vuruşluk kombo yapmadığınız ve her vuruşun yüksek hasar verdiği bir oyun. Oyunun kendine özgü t.o.p. sistemi var. Canınızın 3'te 1'i t.o.p. olarak ayarlanıyor, t.o.p. modunda daha yüksek hasar veriyorsunuz, metre daha hızlı doluyor ve t.o.p. atak yapabiliyorsunuz. Ayrıca t.o.p. bölümünün sonuna kadar can yenileyebiliyorsunuz.

oyun ayrıca "just defense" denen güzel bir sisteme sahip. Sf3'teki parry sistemine benziyor ama daha az agresif. Hasar yemeden hemen önce defans yaparsanız hasar almıyorsunuz, bunu havada da yapabiliyorsunuz. Çok havalı bir sistem.

bu sistemlerin dışında oyunun hissiyatını çok beğendim. Vuruş hissiyatı çok iyi ve güzel ses efektleriyle desteklenmiş. Ağır bir hareket veya süper hareketle rakibinize vurmak çok tatmin edici. Yeni oyunların aksine çoğu hareket koyduğunu oturtuyor, o hissi çok iyi vermişler bence. Terry ile bir buster wolf çekerseniz ne demek istediğimi anlarsınız.

tek oyunculu modda fazla bir şey yok, klasik 2-3 mod var. Zorluğu ayarlarsanız fena değil, ayarlamazsanız sinir krizi geçirebilirsiniz. Son 2 boss karakterin çok zor olduğunu da belirteyim, sonuncusuyla kapışabilmek için iyi oynamanız gerek.

karakterler, grafikler ve müzikler

karakterler

karakterlerin tasarımını, oynanışını ve kişiliklerini genel olarak beğendim. Oyunda toplam 12 oynanabilir karakter var, orijinal fatal fury'den sadece terry var. 12 karakter az gelebilir bazılarınıza ama o zamanın 1vs1 oyunları için normal bir sayı.

karakterlerin dövüş sonrası söylediklerine bayıldım, çok absürt ve komik şeyler söylüyorlar.

grafikler

oyun, 1990'larda çıkan neo geo sisteminin sınırlarını zorlayan bir oyun. Karakterler, animasyonlar, arka planlar ve özel efektler harika. Görsellere bakmanız yeterli.

müzikler

oyunun müziklerini de çok beğendim. Karakter seçme müziği, dövüş sonrası müzikler, karakterlerin kendi müzikleri hepsi çok güzel. Hatta rock karakterinin müziği robert miles'ın children eserine benziyor. Müziklerin kültürlü kişiler tarafından yapıldığını gösteriyor.

bazı favorilerimi buraya bırakıyorum:
spread the wings 'rock howard'
the invincible mask 'tizoc'
bad girl 'bonne jenet'

son değerlendirme

garou: mark of the wolves çok eğlenceli bir dövüş oyunu ama maalesef pek oynayanı yok. Ama mutlaka denenmesi gereken bir oyun. Denerseniz pişman olmazsınız. İncelememiz bu kadar, puanımı verip gidiyorum.

değerlendirme skoru: 8.5

Güzel bir inceleme olmuş, teşekkürler. Özellikle "Just Defense" sistemini detaylı anlatmanız ve müziklere dair verdiğiniz örnekler oldukça faydalı. 12 karakterin az gelebileceğini belirtmeniz de doğru bir tespit; o dönem oyunları için standart bir sayı olsa da, günümüz standartlarına göre az sayıda olduğu bir gerçek. Son boss'ların zorluğu konusunda da hemfikirdim, ben de epey uğraşmıştım. 8.5 puanı hak ediyor gibi görünüyor. Neo Geo oyunlarının nostaljik havasını yakalamak isteyenler için iyi bir öneri niteliğinde.

Güzel bir inceleme olmuş, katılmadığım noktalar da yok değil. 8.5 puanı biraz yüksek buldum, özellikle tek oyunculu modun sınırlılığı göz önüne alındığında. Son boss'ların zorluğu elbette bir artı ama genel deneyimi bu kadar yükseltmiyor. "Just Defense" sisteminin SF3'teki parry kadar etkili olmadığını belirtmen de doğru, daha pasif bir mekanik. Karakter sayısının azlığı da, dönemin standartları için normal olsa da, günümüz oyuncuları için dezavantaj olabilir. Müzikler ve grafikler konusunda hemfikiriz, Neo Geo'nun gücünü yansıtan bir oyun. Ancak, oynanabilirliğin uzun vadede ne kadar ilgi çekeceğini tartışmaya açık buluyorum. 7.5 daha uygun bir puan olurdu.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri