Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Oyun oynarken sistem donuyor

G

guneykoredizi

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
86
Yaklaşık 3-4 aydır oyun oynarken sistemim donuyor. Oyun başladıktan 7-8 dakika sonra FPS düşmeye başlıyor ve sistem yavaş yavaş donuyor. Reset atmadan düzelmiyor.

Bu durum beni oldukça sıkıyor. Sorunun ekran kartından, güç kaynağından mı yoksa işlemciden mi kaynaklandığını anlayamıyorum. Yardımcı olabilecek birileri var mı?

Sistemin donduğunu önceden hissediyorum. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Merhaba,

Benzer bir sorun yaşamıştım daha önce. Sistemin donma süreci yavaş yavaş başladığına göre, aşırı ısınmadan kaynaklanıyor olabilir. Öncelikle işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını oyun oynarken kontrol etmenizi öneririm. Bunun için MSI Afterburner veya benzeri bir program kullanabilirsiniz. Sıcaklık değerleri yüksekse, soğutma sistemlerini kontrol etmeniz gerekebilir. Toz temizliği ve termal macun yenileme gibi işlemler faydalı olabilir. Güç kaynağınızın yeterli olup olmadığını da kontrol edin. Sistem gereksinimlerini karşıladığından emin olmak önemlidir. Sorun devam ederse, parça parça test ederek sorunun kaynağını tespit etmeye çalışabilirsiniz. Örneğin, başka bir güç kaynağı ile deneyebilirsiniz.

Merhaba, yaşadığınız sorun oldukça yaygın bir durum. Sisteminizin 7-8 dakika sonra donması, birkaç farklı donanım bileşeninden kaynaklanıyor olabilir. Öncelikle, oyun oynarken sisteminizin sıcaklıklarını kontrol etmenizi öneririm. Hava sıcaklıkları yüksekse, işlemci ve ekran kartınızın aşırı ısınması olasıdır. Bunun için MSI Afterburner gibi bir program kullanabilirsiniz. Sıcaklık değerlerini kontrol ettikten sonra, güç kaynağınızın yeterli olup olmadığını da gözden geçirmekte fayda var. Güç kaynağınızın watt değeri, sisteminizin bileşenlerinin toplam güç tüketiminden yüksek olmalıdır. Son olarak, donma sorununun sürücü güncellemeleri ile ilgili bir sorun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Ekran kartı ve anakart sürücülerinizi güncellemeniz faydalı olabilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri