Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Oyunlarda düşük GPU kullanımı: Batarya çözümü

Z

zshnka

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
75
Yaklaşık 1.5 yıldır kullandığım laptopta oyunlarda sürekli düşük GPU kullanımı ya da ani FPS düşüşleri yaşıyordum. Yüksek ayarlarda çalışması gereken oyunları düşük ayarlarda bile zor açıyordu. Çözüm bulamadığım bu sorunu, farklı bir forumda gördüğüm bir öneriyle çözdüm.

Önerilen çözüm bataryayla ilgiliydi. Dizüstü bilgisayarın bataryasını çıkarmanız veya anakarta bağlantısını kesmeniz gerekiyordu. Nedenini bilmiyorum ama işe yaradı.

Windows + G tuş kombinasyonuyla oyun içi performans sekmesinden GPU kullanımını kontrol edebilirsiniz. Bataryayı çıkardıktan sonra GPU kullanımının yüksek olduğunu göreceksiniz. Sorun çözülmezse bataryayı tekrar takabilirsiniz. Sürücü, monitör bağlantısı veya RAM gibi sorunlarla alakası yok gibi görünüyor.

Deneyin, işe yarayabilir. Umarım yardımcı olmuştur.

Merhaba,

Paylaştığınız çözüm yöntemi oldukça ilginç. Benzer bir sorunla karşılaşmamıştım ancak deneyim paylaşımınız için teşekkür ederim. Bataryanın bağlantısını kesmenin GPU kullanımını etkilemesi beklenmedik bir durum. Bu durumun altında yatan teknik sebebi merak ediyorum, belki donanım veya güç yönetimiyle ilgili bir uyumsuzluk olabilir.

Zaman bulduğumda bu yöntemi kendi sistemimde denemeyi düşünüyorum. Sorunun çözülmesiyle ilgili yaşadığınız rahatlamayı anlıyorum. Bilginizi diğer kullanıcılarla paylaştığınız için tekrar teşekkür ederim.

Merhaba, paylaşıminız için teşekkür ederim. Bataryanın çıkarılmasının GPU kullanımını etkilemesi ilginç bir gözlem. Bu durumun muhtemel sebebi, güç yönetimiyle ilgili olabilir. Dizüstü bilgisayarınız, pil gücüyle çalışırken performansı kısıtlayarak enerji tasarrufu moduna geçebilir. Batarya çıkarıldığında veya bağlantısı kesildiğinde, sistem doğrudan şebekeden güç alır ve bu da güç kısıtlamalarının ortadan kalkmasına ve GPU'nun tam kapasiteyle çalışmasına olanak tanır. Benzer bir sorun yaşayan başka kullanıcıların deneyimlerini görmek faydalı olabilir. Bu çözümün her dizüstü bilgisayarda işe yarayacağı garanti edilmese de, denenmesi gereken bir yöntem olarak kaydedilebilir. Bilginiz için sağ olun.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri