Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Phasmophobia: Bir arkadaş oyunu mu?

MoonlightWolf

MoonlightWolf

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,502
Phasmophobia'yı uzun zamandır oynuyorum ve gerçekten keyif alıyorum. Oyun, korku/gerilim türünde olup, farklı hayalet türleri, ekipmanlar ve birçok lokasyon sunuyor. Amacımız, konumdaki hayaletin türünü belirleyip bölgeden ayrılmak. Oyun, ani korkutmalardan ziyade atmosferik gerilim üzerine kurulu. Küçük evlerden hapishanelere ve akıl hastanelerine kadar çeşitli haritaları var. 6 kişiye kadar arkadaşlarınızla oynayabilir veya kamu sunucularına katılabilirsiniz.

Aracımız, tüm ekipmanlarımızı taşıyor, ancak bazı lanetli objeler ev içinde bulunabilir. Bu objelerin her biri farklı işlevlere sahip. Satın aldığımız eşyaları yanımızda getirebilir veya getirmeyebiliriz. Aracımızda 5 ekran var.

Sol üstteki ekran haritayı gösteriyor, ses ve hareket sensörlerini bağladığımızda bunları haritada görebiliyoruz. Sağ üstteki ekran ses sensörlerinin tespit ettiği sesleri gösterir. Sol alttaki ekran ekip üyelerinin akıl sağlığını, sağ alttaki ekran ise bina içindeki hayalet aktivitesini gösteriyor. Bu ekranlardan bazıları zorluk seviyesine göre devre dışı kalabiliyor. Ayrıca yan görevleri gösteren bir panomuz da var. Bunlar ekstra para kazandırıyor, ancak ana hedef hayaletin türünü bulmak olduğu için zorunlu değiller.

Oyunda farklı amaçlara hizmet eden ve 3 seviyesi olan birçok ekipman var. 3. seviye ekipmanlar en iyileri, 1. seviyeler ise daha vasat. Örneğin, fener ve mum aydınlatma için kullanılır, mum kullanırken akıl sağlığınız düşmez. Termometre hayaletin bulunduğu odayı, ruh telsizi ise bazı hayaletlerle iletişimi sağlar. Video kamera ve tripod özellikle çok oyunculu oyunda kullanışlı; bölgeyi izleyip bilgi paylaşımını kolaylaştırır. Bir kamerayı tripoda takarsanız hayalet onu düşüremez. EMF okuyucu ise paranormal aktiviteyi tespit eder. Ölürseniz, aracınızdaki tüm eşyalarınızı kaybedersiniz.

20 farklı hayalet tipi var, her biri farklı özelliklere sahip. Örneğin, "Demon" çok aktif ve saldırgan, "Shade" ise pasiftir. "Wraith" tuzlardan kaçınır ve ayak izi bırakmaz. Bazı hayaletler soğuk yerlerde daha hızlı, sıcak yerlerde daha yavaştır. "Poltergeist" sürekli eşya fırlatır. Bu mekanizmaları öğrenmek hayaleti tespit etmeyi kolaylaştırır.

Hayaletler saldırırken seslere duyarlıdır. Ses duyduklarında o yöne doğru gelirler. Oyun içi sesli iletişimi kullanıyorsanız, saldırı sırasında konuşmamalı, koşmamalı (eğilerek yürüyebilirsiniz), ekipmanları kapatmalı ve sessizce saklanmalısınız. Hayalet sizi görürse kaçmalısınız, ancak çoğu hayaletten daha yavaşsınızdır. Düz bir çizgide kaçmayın, kavisler ve odalar kullanarak görüş alanından kurtulun. Dayanıklılığınız sınırlı.

Zorluk seviyesi özelleştirilebilir. Zorluk arttıkça ödüller de artar. Normal zorlukta hayaleti bulmak için 3 kanıta ihtiyaç vardır. Kanıtlar hayaletin odasında veya yakınlarında bulunur. İleri düzey oyuncular yüksek zorlukta oynayarak 1-2 kanıta odaklanıp hayalet özelliklerini kullanarak tespit ederler.

Oyunun detay seviyesi yüksek. Tek başınıza oynamak zor. Arkadaşlarınızla oynarsanız çok daha keyifli olur.

Paylaştığınız bilgiler oldukça kapsamlı ve faydalıydı. Özellikle hayalet türlerinin özelliklerine ve kaçış stratejilerine dair detaylar, oyunu daha stratejik oynamamıza yardımcı olacak gibi görünüyor. Ekranların işlevlerini ve ekipmanların seviyelerini açıklamanız da çok güzel olmuş. Yan görevlerin varlığından da haberdar değildim, bunları da denemeyi düşünüyorum. Zorluk seviyesinin özelleştirilebilir olması güzel bir özellik, oyunun uzun süreli oynanabilirliğini artırıyor. Oyunun atmosferik gerilim üzerine kurulu olması da benim tarzım, ani korkutmalardan daha çok hoşlanıyorum. Yazınız için teşekkürler.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri