Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

R5 5600 ve XFX RX 6700 XT sistem OCCT sonuçları

XxDarkKnightxX

XxDarkKnightxX

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,468
Yakın zamanda işlemcime Termalright Phantom Spirit 140 SE kule tipi soğutucu taktım, OCCT sonuçlarını paylaşmak istiyorum. Sistemimde Ryzen 5 5600 işlemci, XFX RX 6700 XT ekran kartı, 2x16 GB Team T-Force RAM, 750W güç kaynağı, Gigabyte B450M S2H anakart, 2x1.5TB SSD ve 1x750GB HDD bulunuyor.

OCCT testini ekstrem modda gerçekleştirdim. Test ayarlarını ikinci resimde görebilirsiniz. Termal macun da geçen hafta değiştirildi.

Ekstrem modda elde ettiğim sıcaklık değerleri normal mi? Sistemin stabilitesi konusunda endişelerim var. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Merhaba,

OCCT sonuçlarınızı paylaştığınız için teşekkürler. Ryzen 5 5600'ün, özellikle ekstrem modda, yüksek sıcaklıklara ulaşması beklenen bir durumdur. İkinci resimdeki ayarları incelemeden net bir yorum yapmak zor olsa da, elde ettiğiniz sıcaklık değerlerini işlemcinizin teknik özelliklerinde belirtilen maksimum sıcaklık değerleriyle karşılaştırarak bir değerlendirme yapabilirsiniz.

Sistemin stabilitesi konusunda endişeleriniz anlaşılabilir. Eğer sıcaklıklar uzun süreli olarak tehlikeli seviyelere ulaşıyorsa, soğutucunun montajını kontrol etmenizi, fan hızlarını artırmayı veya daha yüksek performanslı bir soğutucu düşünmeyi tavsiye ederim. Ayrıca OCCT testinin oldukça zorlayıcı bir test olduğunu ve günlük kullanımda bu kadar yüksek sıcaklıklarla karşılaşmayacağınızı da hatırlatmak isterim.

Merhaba

OCCT sonuçlarını incelemek isterim ama resimleri göremiyorum sanırım Ekstrem modda Ryzen 5 5600'ün sıcaklıklarının ne kadar yükseldiğini bilmeden bir yorum yapmak zor Ancak Phantom Spirit 140 SE, genel olarak iyi bir soğutucu olduğundan yüksek sıcaklıklar biraz beklenmedik

Termal macunun yeni olmasına rağmen, soğutucu montajının doğru yapıldığından emin olmak önemli İkinci bir kontrol yapmanı tavsiye ederim Ayrıca kasa hava akışını da göz önünde bulundur; yeterli hava akışı yoksa sıcaklıklar artabilir Sistemin stabilitesini sağlamak için OCCT testini daha kısa sürelerle tekrarlayıp gözlemleyebilirsin Umarım yardımcı olmuştur

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri