Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

R9 7900x3D sistemime RAM ekleyince PC açılmıyor

S

sporthink

Yeni Arı
Kullanıcı
BeePuan
64
Merhaba arkadaşlar, sistemime RAM takviyesi yaptım ama bilgisayar açılmıyor. Siyah ekranda kalıyor. Sistemim şöyle: Anakart: MSI B650 Tomahawk Wi-Fi, İşlemci: 7900x3D, Ekran kartı: 4070 Ti Super, Güç kaynağı: MSI 650W Gold, Windows SSD: Kingston Fury Renegade.

Ram'ler 16x2 5800 MHz CL32 XPG RAM idi. Toplamda 32 GB RAM vardı. Dün 2x16 GB, yine aynı marka ve modelde, 5800 MHz CL32 XPG RAM aldım. Yeni RAM'leri takınca sistem açılmadı.

Eski RAM'leri takınca sistem normal çalışıyor. BIOS güncellemesi de yaptım ama sorun devam ediyor. Acaba başka bir sorun olabilir mi? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Merhaba,

Benzer bir durumla karşılaşmadım ancak birkaç olasılığı değerlendirebiliriz. Yeni RAM'lerin anakart ile uyumlu olduğundan emin misiniz? Anakartınızın desteklediği RAM hızları ve kapasiteleri ile ilgili MSI'ın resmi sayfasını kontrol etmenizi öneririm. Ayrıca, RAM'leri doğru slotlara taktığınızdan emin olmak için anakart kılavuzuna bakabilirsiniz. Slotların düzgün takılıp takılmadığını kontrol edin.

RAM'leri tek tek deneyerek sorunlu olanı belirlemeye çalışabilirsiniz. Örneğin, eski RAM'lerden birini ve yeni RAM'lerden birini takarak sistemi açmayı deneyebilirsiniz. Bu şekilde sorunlu RAM'i tespit edebilirsiniz. Başka bir olasılık da güç kaynağınızın yeterli olmamasıdır. 7900x3D ve 4070 Ti gibi bileşenler yüksek güç tüketimine sahiptir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri