Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

R9 7950X3D sistemde RAM frekansı artmıyor

G

guncel

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
95
Merhaba arkadaşlar,

ASUS ROG Crosshair X870e Hero DDR5 AM5 anakartım, AMD Ryzen 9 7950X3D işlemcim ve G.Skill 64 GB (4x16 GB) DDR5 5600MHz CL30 Trident Z5 F5-5600J3032GX2-TZ5rk RAM'lerimle bir sistem kurdum. ASUS ROG Ryujin II 240 ARGB soğutma ve ASUS ROG Thor ROG-THOR-1000p 1000W güç kaynağı kullanıyorum.

RAM hızımı 3200 MHz'in üzerine çıkaramıyorum. 4 slot kullandığım için olduğunu düşünüyorum. GPT, voltaj ayarlarıyla oynamamı önerdi, denedim ama istediğim hıza ulaşamadım.

Sistemde başka bir sorun gözükmüyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu sorunu yaşayan veya çözüm önerisi olan varsa paylaşabilir mi?

Merhaba,

Benzer bir sistemde 4x16GB RAM kullanıyorum, ancak farklı bir anakart ile. 5600MHz hızında sorunsuz çalışıyor. Sorunun anakart BIOS ayarlarınızda ya da RAM'lerinizin XMP profilinin doğru uygulanmamasında olabilir. Öncelikle BIOS'u güncelleyin. Sonrasında XMP profilini aktifleştirin, manuel olarak hız ve timing değerlerini girmeyi deneyin. Eğer sorun devam ederse, RAM'lerin uyumluluk listesinde olup olmadığını ASUS'un sitesinden kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, RAM'lerin tek tek test edilmesi de faydalı olabilir. Herhangi bir hata kodu alıyor musunuz? Bilgilerinizi paylaşmanız yardımcı olabilir.

Merhaba,

Benzer bir sistem kullanmıyorum ama 4 slotlu RAM kullanımıyla ilgili hız sınırlamaları duymuştum. Voltaj ayarlarıyla oynamanın riskli olduğunu unutmamak gerek. ASUS'un destek sitesindeki anakart kılavuzunu detaylı inceleyebilirsin, belki orada RAM hızlarını optimize etmeyle ilgili daha detaylı bilgiler bulabilirsin. Ayrıca, BIOS'un en güncel sürümünü yüklemeyi denemelisin. Bu, bazen RAM uyumluluğu sorunlarını çözebiliyor. Umarım sorunu çözebilirsin, kolay gelsin. 👍

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri