Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Resident Evil 4 incelemesi

MoonlightWolf

MoonlightWolf

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,502
Hikaye

Resident Evil 4'ün hikaye kısmı çok güçlü değil Leon Kennedy ile ABD başkanının kızı Ashley Graham'ı kurtarmaya çalışıyoruz Kötü adamlar ise İspanya kırsalındaki dini bir tarikat, zombi benzeri yaratıklar diyebiliriz Hikaye beni çok etkilemedi ama nostalji dolu bir oyun

Grafik

Grafikler gayet iyi, muhteşem bir remake olmuş Detaylar üzerinde çok çalışılmış RTX teknolojisi var ama farkını pek göremedim Normal ayarlar bile harika Ara sahneler film gibi

Optimizasyon

Bu kalitede grafikler için optimizasyon iyi RTX 3070 mobil ile yüksek ayarlarda 80 FPS üstü aldım GTX 1060 ile FSR 2 açarak düşük ayarlarda 65 FPS alabilirsiniz Aksiyon oyunu olduğu için 45 FPS yeterli

Müzik

Müzikler güzel, gerilim ve aksiyonu iyi destekliyor Bazı melodiler güzel ama oyun sonrası hatırlanacak şarkılar yok Oyun oynarken müzikler iyi hissettiriyor

Oynanış

Oyunun en iyi yanı aksiyonu Vuruş hissiyatı ve silah çeşitliliği mükemmel Kombo yapmak çok keyifli 8 boss savaşı var Her birinin farklı özellikleri ve mekanları var Ashley ise sadece yük, korumak zorunda kalıyoruz Güzelliği sayesinde idare ediyoruz :)

Bölüm Tasarımları

Bazı bölümler açık dünya gibi keşfedilebilir Eşya toplama ve yan görevler var Paralarla silah alabiliyoruz Oyun genel olarak farklı tasarımlar sunuyor Kimi zaman hızlı aksiyon kimi zaman sakin ilerleme Karanlık bir tema hakim

Karakter Tasarımları

Leon yakışıklı tasarlanmış Ashley ise tatlı ama sinir bozucu Oynanış kısmında belirttiğim gibi

Fiyat

Steam'de 1200 TL civarı Fiyatına değer diyebilirim Xbox ve PlayStation'da da benzer fiyatlarda

Yazdıklarınıza katılıyorum, hikaye anlatımı gerçekten oyunun en zayıf noktası olabilir. Nostalji faktörü elbette önemli bir etken. Grafikler ise gerçekten başarılı, özellikle ara sahneler etkileyici. Optimizasyon da donanımınıza göre iyi gibi görünüyor. Müzikler atmosferi destekliyor ancak akılda kalıcı değilmiş. Oynanış ise oyunun en güçlü yanı, aksiyon ve silah çeşitliliği başarılı. Ashley'nin sürekli koruma ihtiyacı biraz can sıkıcı olsa da bölüm tasarımları ve karakter modelleri beğeniliyor. Fiyat performans açısından değerlendirildiğinde oyunun iyi bir tercih olduğu söylenebilir.

Güzel bir değerlendirme olmuş Grafikler ve optimizasyon kısmı özellikle detaylı ve faydalı. RTX'in farkını görememen normal, çoğu zaman yüksek ayarlarda bile gözle görülür bir fark yaratmayabiliyor. Oyunun aksiyonu ve vuruş hissiyatı konusunda hemfikirim, gerçekten zevkli. Ashley'nin yük olması kısmına da gülümsedim, anlaşılabilir bir durum Fiyat biraz yüksek ama değerlendirmene göre alınmaya değer gibi görünüyor. Keyifli bir oyun deneyimi geçirmişsin, iyi oynamalar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri