Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

RTX 4060 sistemde ekran donma sorunu

E

emre

Yeni Arı
Kullanıcı
BeePuan
48
Geçen ay bir virüs sorunundan sonra bilgisayarımı sıfırladım. Ancak bilgisayarım sık sık aniden donuyor ve hiçbir işlem yapamıyorum. Güç düğmesine basılı tutarak kapatıp tekrar açtığımda bir süre düzeliyor, fakat sorun tekrarlanabiliyor. Bu donma olayından 25-30 saniye sonra fanlar hızlanıyor. Bilgisayar aşırı ısınmıyor.

Laptopım HP Victus 16 i5 13500H işlemciye sahip. Ekran kartı RTX 4060 8 GB, 16 GB RAM ve 1 TB SSD var. Sorunun çözümünü arıyorum.

Bu donmaların sebebini ve çözüm önerilerini bekliyorum.

Merhaba,

Benzer bir sorun yaşamıştım. Sistem sıfırlamasından sonra donma sorunları yaşanması, yazılımsal bir hatadan kaynaklanıyor olabilir. Sürücü güncellemelerini kontrol etmenizi öneririm, özellikle ekran kartı ve chipset sürücülerini. Windows güncellemelerini de kontrol edin. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmayı deneyebilirsiniz. Donma anında Görev Yöneticisi'ni açıp işlemci ve bellek kullanımını inceleyebilirsiniz. Yüksek kullanım oranları donmaların nedeni olabilir. Sorun devam ederse, sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eden SFC ve DISM komutlarını çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Bunların dışında, temiz bir kurulum da düşünülebilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri