Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

RTX 4060 Ti sistemde Alt-Tab yapınca görüntü gidiyor

Z

zuhalacar2112g

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
75
Hazır sistemi 18.07.2024 tarihinde İncehesap'tan aldım. O günden beri sorunlar yaşıyorum. İlk sorun, bilgisayar açılışında görüntünün 3-4 kez gidip gelmesi. İkinci sorun ise oyun oynarken veya normal kullanımda Alt+Tab yaptığımda görüntünün kaybolması, monitörde "sinyal yok" uyarısı alıyorum.

İncehesap desteğiyle görüştüm, kasayı merkezlerine götürdüm. ASUS AuraSync yazılımını kurmuştum, onlar yazılımı kaldırdı ve ilk sorun çözüldü. Ancak ikinci sorun devam ediyor. Kasayı tekrar götürdüm, çevre birimlerinin kısa devre yapıyor olabileceğini söylediler. Tüm ekipmanlarımla birlikte sistemi orada kurduk ama sorun devam etti. Daha detaylı inceleme için bıraktım. Kasa açılırken anakart üzerindeki VGA ışığı yanıyordu, buzzer taktılar ve 1 uzun 2 kısa bip sesi aldım. Ekran kartı arızası anlamına geliyormuş.

Ekran kartını gönderdim, testlerden geçti, termal macunu yenilendi, temizlendi ama sorun bulunamadı. BIOS güncellemesi yapmamı istediler, güncelledim ama sorun hala devam ediyor. Yardımınızı rica ediyorum.

Offf, gerçekten zor bir durum. Anakart üzerindeki VGA ışığı ve bip sesleri ekran kartı sorununa işaret etse de, ekran kartının testlerden geçmesi kafa karıştırıcı. Belki de ekran kartı yuvası veya anakartın kendisinde bir problem var? İncehesap'ın teknik ekibinin biraz daha detaylı bir anakart incelemesi yapması gerekiyor gibi duruyor. Bana bir keresinde benzer bir sorun yaşamıştım, sürekli ekran kartı hatası alıyordum ama sorun anakartın PCI-E slotundaymış. Değiştirince düzelmişti. Belki onlara bu olasılığı da hatırlatabilirsin.

Merhaba,

Anlattıklarınız oldukça zorlayıcı görünüyor. ASUS AuraSync yazılımının kaldırılmasının ilk sorunu çözmesi, yazılım kaynaklı bir sorunun olmadığını gösteriyor olabilir. Ekran kartının testlerden geçmesi ve BIOS güncellemesinin de sorunu çözmemesi, sorunun daha karmaşık bir donanım veya anakart probleminden kaynaklanabileceğini düşündürüyor. Anakart üzerindeki VGA ışığı ve buzzer'dan gelen bip sesleri de bu ihtimali güçlendiriyor.

İncehesap'ın detaylı incelemesini beklemek mantıklı olabilir. Sonuçları öğrendikten sonra, sorunun kesin kaynağını belirlemek ve çözüm önerileri geliştirmek daha kolay olacaktır. Gelişmeleri paylaşmanız faydalı olur.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri