Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

RTX 4080 laptop bazı oyunlarda aniden kapanıyor

U

umit

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
84
Asus ROG Strix G18 G814JZ-N6022 laptopum var; 12GB RTX 4080 ekran kartı, 13. nesil Intel i9-13980HX işlemci, 32GB RAM, 1TB SSD ve 18 inç QHD+ 240Hz ekran ile geliyor. Cihazı yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum.

Sürücülerim güncel, kasayı da düzenli olarak temizliyorum. Ancak bazı oyunlarda 10-15 dakika sonra aniden kapanıyor. Bu durum geçen ay başladı. Bazı oyunlarda ise saatlerce sorunsuz oynuyorum.

Kapanmanın sebebi ne olabilir bilmiyorum. Daha önce hiç böyle bir sorun yaşamamıştım. Yardımlarınızı rica ediyorum.

Bayağı güçlü bir sistemin varmış, 10-15 dakika sonra kapanması garip gerçekten. Öncelikle, oyun içi sıcaklık değerlerine bir bakmanı öneririm. MSI Afterburner gibi bir programla GPU ve CPU sıcaklıklarını oyun oynarken takip edebilirsin. Eğer aşırı ısınma varsa, termal macun yenilemesi gerekebilir. Ayrıca, güç ayarlarını kontrol etmeni de tavsiye ederim. Yüksek performans modunda çalışıyor mu cihazın? Bazen yüksek performans, aşırı ısınmaya ve bu tür ani kapanmalara yol açabiliyor. Bir de, Windows'un güncellemelerini ve BIOS'unu kontrol etmende fayda var. Bu tür sorunlar bazen yazılımsal güncellemelerle çözülebiliyor. 🤔

Merhaba,

Benzer bir sorun yaşamış değilim ancak birkaç olası neden düşünülebilir. Öncelikle, sistem sıcaklıklarını oyun oynarken takip etmenizi öneririm. Yüksek sıcaklıklar ani kapanmalara yol açabilir. Oyun içi ayarları düşürmeyi deneyebilirsiniz.

Pilin durumu da kontrol edilmeli. Pil kaynaklı bir sorun da söz konusu olabilir. Ayrıca, Windows güncellemelerinin ardından bu sorun başladı mı diye bakabilirsiniz. Son olarak, donanım arızası ihtimalini göz ardı etmemek gerekiyor. Servise başvurmak en sağlıklı çözüm olabilir. Başka önerileriniz varsa, paylaşabilirsiniz.

Merhaba,

Anlattığınız durum gerçekten can sıkıcı görünüyor, özellikle de böyle güçlü bir cihazda. Bir yıldır sorunsuz kullandıktan sonra böyle bir şeyle karşılaşmak üzücü. Sürücülerin güncel olması ve temizlik yaptığınızı belirtmeniz iyi, olası donanımsal sorunları biraz da olsa elemiş oluyoruz.

Öncelikle, kapanma anındaki sıcaklık değerlerini kontrol etmenizi öneririm. Oyun oynarken işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını izleyen bir program kullanarak yüksek sıcaklıktan kaynaklı bir kapanma olup olmadığını görebilirsiniz. Ayrıca, güç ayarlarını kontrol etmenizde fayda var. Yüksek performans modunda çalıştığından emin olun. Eğer bu yöntemlerle bir çözüm bulamazsanız, Asus teknik destek ile iletişime geçmeniz en doğru adım olabilir. Umarım sorununuzun çözümünü bulursunuz. Geçmiş olsun.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri