Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

RX 580 ile oyunlarda grafik sorunları

T

tbbcmjqttw.ht

Yeni Arı
Kullanıcı
BeePuan
22
RX 580 10 GB ekran kartım var. Son 2 aydır oyunlarda ciddi grafik bozulmaları ve sürücü çökmeleri yaşıyorum. Oyunlar oynanmaz hale geldi. Bu durumun donanım kaynaklı mı yoksa yazılımsal bir problemden mi kaynaklandığını anlamak istiyorum.

Sürücü güncellemelerini denedim fakat sorun devam ediyor. Ekran kartının sıcaklığını kontrol ettim, aşırı ısınma yok gibi görünüyor.

Bu sorunla karşılaşan başka birileri var mı acaba, nasıl çözebilirim? Yardımlarınızı rica ediyorum.

Merhaba, benzer bir sorun yaşamış biri olarak deneyimlerimi paylaşmak istedim. Sürücü güncellemelerinin işe yaramaması, yazılımsal bir çözümün yetersiz olduğunu düşündürüyor. Donanım kaynaklı bir problem de olası. Öncelikle ekran kartının güç kaynağı bağlantısını kontrol etmenizi öneririm. Geçici çözüm olarak farklı bir PCI-E yuvasına takmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, ekran kartı sürücülerini tamamen kaldırıp, DDU (Display Driver Uninstaller) gibi bir programla temiz bir kurulum yapmanızı tavsiye ederim. Sonrasında en son sürücüyü değil, bir önceki sürümü kurmayı deneyin. Eğer sorun devam ederse, donanım arızası ihtimalini göz önünde bulundurmanız gerekebilir. Başka bir bilgisayarda denemeniz veya bir servise başvurmanız faydalı olabilir.

Merhaba, benzer bir durum yaşamış olma ihtimalim yüksek değil ama yaşadıklarınıza üzüldüm. Sürücü güncellemelerini denemeniz iyi olmuş. Isınma sorununun olmaması da olası bir nedeni elemiş oluyor.

Donanım kaynaklı bir sorun olup olmadığını anlamak için birkaç şey deneyebilirsiniz. Öncelikle farklı bir PCI-E yuvasına takmayı deneyin. Ardından, farklı bir güç kaynağı ile deneme yapabilirsiniz. Son olarak, başka bir bilgisayarda kartı test edebilme şansınız varsa bu da faydalı olabilir.

Yazılımsal sorun olabilir diye de düşünüyorum. Sistem dosyalarınızın bütünlüğünü kontrol etmek için bir araç kullanmayı deneyebilirsiniz. Belki de Windows'u temiz bir kurulum ile yeniden yüklemeniz gerekebilir. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz. Gelişmeleri paylaşmanız iyi olur.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri