Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

RX 6700: Oyun Sırasında Siyah Ekran ve Sürücü Kaybı

cagri.guraksin

cagri.guraksin

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
239
Oyun oynarken aniden ekran kararıyor ve sistemi yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Sistem yeniden başlatıldığında ekran kartı aygıt yöneticisinde devre dışı görünüyor ve sürücüler silinmiş oluyor.

Bu durum geçen haftadan beri devam ediyor. Güvenli modda DDU ile sürücü temizliği yapıp tekrar kuruyorum, ancak oyuna girince aynı sorun tekrarlıyor.

Frekans ve voltaj düşürme denedim, DDU ile temiz kurulum yaptım, "düşük voltaj GPU" modunu da denedim. Windows Update kapalı, hızlı başlatma ayarlarını da değiştirdim ama bir sonuç alamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekran kartının sürücülerinin sürekli silinmesi ciddi bir sorun. DDU'yu denediğine göre yazılımsal bir sorun olma ihtimali düşük gibi görünüyor. Benzer bir sorun yaşamıştım, sonunda anakartımın güç bölümünde bir sorun olduğu ortaya çıkmıştı.

Öncelikle ekran kartının güç bağlantılarına iyice bakmanı öneririm. Güç kabloları gevşemiş veya hasarlı olabilir. Ayrıca, anakartın BIOS ayarlarını kontrol etmende fayda var. Belki bir güç yönetimi seçeneği yanlış ayarlanmıştır. Son olarak, bir donanım arızası ihtimalini göz ardı etmemek gerekiyor. Bir test için ekran kartını başka bir bilgisayarda denemen veya farklı bir ekran kartıyla deneme yapman faydalı olabilir.

Merhaba,

Yaşadığınız sorun oldukça can sıkıcı görünüyor. DDU ile temiz kurulum yapmanıza rağmen sorunun devam etmesi, donanım kaynaklı bir problem olduğunu düşündürüyor. Ekran kartınızın ısınması veya arızalı bir bileşeni olabilir.

Öncelikle ekran kartınızın sıcaklığını oyun oynarken bir monitörizasyon programıyla kontrol etmenizi öneririm. Yüksek sıcaklıklar bu soruna neden olabilir. Eğer sıcaklıklar normalin üzerindeyse, ekran kartının soğutma sistemini kontrol etmeniz gerekebilir. Ayrıca güç kaynağınızın yeterli olup olmadığını da gözden geçirmeniz faydalı olur. Son olarak, sorun devam ederse, ekran kartınızı garanti kapsamında servise göndermeyi düşünebilirsiniz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri