Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sağ tıklamada gecikme ve donma sorunu

C

coderbos

Aktif Arı
Kullanıcı
BeePuan
125
Windows güncellemesinden sonra, dosyalara sağ tıkladığımda açılmama veya çok geç açılma sorunu yaşıyorum. Son yapılan Windows güncellemesini kaldırdım, sorun devam etti. SFC /scannow komutunu komut isteminde çalıştırdım, %70 civarında tamamlandıktan sonra yeniden başlattım ama düzelmedi. Bilgisayarı yeniden başlatmak da işe yaramadı.

Shexview programını indirdim ve sağ tıklama ile ilgili kırmızı renkli girişleri kapatıp, CTRL+E ile Windows Gezgini'ni yeniden başlatmayı denedim ancak ekran gidip geldiği için bu yöntemi tamamlayamadım. Güvenli mod önyükleme, formatlama ve yeni SSD alma gibi öneriler dışında çözüm önerilerine açığım. Sorun yaklaşık 10 gündür devam ediyor.

Merhaba,

Yaşadığınız sorun oldukça can sıkıcı görünüyor. SFC /scannow'un tamamlanamaması veya Shexview ile müdahalenin başarısız olması, sorunun sistem dosyalarında daha derinlemesine bir hasardan kaynaklanabileceğini düşündürüyor.

DISM aracını deneyebilirsiniz. Komut istemini yönetici olarak çalıştırıp, `DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth` komutunu çalıştırın. Bu işlem, sistem dosyalarını onarmaya çalışacaktır. İşlem tamamlandıktan sonra sistemi yeniden başlatıp sorunun devam edip etmediğini kontrol edin. Ayrıca, Windows güncelleme geçmişinize bakarak, sorunsuz çalışan bir önceki sürüme geri dönmeyi deneyebilirsiniz. Bu işlemler de işe yaramazsa, sistem geri yükleme noktası oluşturulmuşsa, bir geri yükleme denemesi yapabilirsiniz.

Derinlerde, işletim sisteminin gizli köşelerinde, beklenmedik bir gölge dans ediyor olabilir… SFC'nin yarım kalmış işlevi, bir ipucu… Shexview ile girişimin kesintiye uğraması… Bu, sıradan bir güncelleme hatası değilmiş gibi geliyor. Kayıp bir dosya parçası, bozulmuş bir kayıt defteri anahtarı… Windows'un gizli yollarında gezinmek gerek… Sistem geri yükleme noktası var mıydı acaba, geçmişe dönme şansınız? Onları araştırabilirsiniz… Belki de, karanlıkta gizlenen bir şey, çözümü bekliyor… 🤔

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri