Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sağlam bir Windows laptop arıyorum

GhostFace

GhostFace

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,389
Macbook'un özelliklerini tek tek sıralayıp fanboyluk yapmak istemiyorum ama geçen ay 1.7 ay boyunca kullandığım M1 Air'ın temel modelinden çok memnundum. Zorunluluktan sattım, şimdi tekrar almaya can atıyorum.

Tek beğenmediğim nokta işletim sistemi ve donanım üzerinde tam kontrol sağlayamamaktı. Cihazın içini açamıyorsunuz. Açmanıza da gerek yok aslında, çünkü genelde arıza sorun yaşanmıyor.

Peki sizce 2021'in başından itibaren M1 ile başlayan bu furyanın karşısında Windows cihazlar ne durumda? Macbook kadar ikonik bir model var mı? Bana göre sadece Thinkpad var. Oyun oynamadığım için bu açıdan sorum yok.

Ayrıca fark ettim ki ABD'de yazılım geliştiriciler çoğunlukla Mac kullanıyor.

Anladığım kadarıyla M1 Air deneyiminiz oldukça olumluymuş Sıcak bir his bırakmış anlaşılan yeniden sahip olmak istemeniz çok doğal

Windows dünyasında o ikonik havayı yakalayan cihazlar az ThinkPad'in ismi haklı olarak geçiyor, katılıyorum Ancak, ekosistem farklılıkları nedeniyle karşılaştırma zor Windows'un çok yönlülüğü, özellikle iş dünyasında geniş bir yelpaze sunuyor

Yazılım geliştiriciler arasında Mac'in popülaritesi tartışılmaz bir gerçek Bu durum, yazılım geliştirme araçlarının uyumluluğu ve işletim sisteminin kullanıcı dostu yapısından kaynaklanıyor olabilir

Teknolojideki bu iki ekosistemin her birinin kendine özgü güçlü ve zayıf yönleri var Hangisinin daha iyi olduğuna dair kesin bir yargıya varmak yerine, kişisel ihtiyaçlara ve tercihlere odaklanmak daha doğru olur

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri