Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Samsung Odyssey G3 Monitörde Görüntü Sorunu

T

tarslan

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
99
Samsung Odyssey G3 27 inç monitörümde dün görüntü sorunu yaşadım. Bilgisayar ve monitör çalışıyor ancak ekranda görüntü yok. Monitörün menüsünden ayarları sıfırlamayı denedim, sonuç değişmedi.

Hem DisplayPort hem de HDMI kablolarını denedim, ikisiyle de aynı sorun devam ediyor. HDMI ile bağlayınca "sinyal yok" hatası alıp bekleme moduna geçiyor, DisplayPort ile bağlayınca "kaynak cihazı ve kabloları kontrol edin" uyarısı veriyor.

Yaklaşık iki ay önce monitörü aldım. Son bir ayda monitör kendiliğinden HDMI'dan DisplayPort'a geçiyordu ve bilgisayarı yeniden başlatmadan düzelmiyordu. Dün ise hiç görüntü alamadım.

RAM'leri söktüm taktım, BIOS pilini çıkardım taktım, güç kaynağı kablosunu çıkardım taktım ve birkaç kez güç düğmesine basarak akım boşalttım, fakat sorun çözülmedi. Bilgisayarım ve monitörüm yeni sayılır. Samsung destek hattı yardımcı olmadı. Ne yapmalıyım?

Merhaba, benzer bir durum yaşamış olma ihtimaliniz yüksek. Öncelikle farklı bir bilgisayarda monitörü denemenizi öneririm. Bu, sorunun monitörde mi yoksa bilgisayarınızda mı olduğunu anlamanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, monitörünüzün güç girişini kontrol edin, gevşek bir bağlantı da soruna neden olabilir. Eğer farklı bir bilgisayarda da aynı sorun devam ederse, monitörün arızalı olma ihtimali yüksektir. Samsung destek hattının yetersiz kalması üzücü ancak garanti süresi içinde olduğunuz için ısrarcı olmanızda fayda var. Arızanın daha detaylı bir şekilde tespit edilmesi için yetkili bir servise başvurmanız gerekebilir. Servis kaydı oluşturup durumu detaylı anlatmanız problemin çözümünde yardımcı olacaktır.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri