Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sistem son zamanlarda kasıyor

L

lunavisore

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
82
Eskiden sistemim hiç kasmıyordu, fakat son birkaç aydır çok fazla takılıyor. Performansı açtıktan sonra da performans düşüyor. Bu durum beni oldukça rahatsız ediyor.

Sistemin donma sorunu giderek artıyor ve bu durum kullanımımı engelliyor. Çözüm önerileri bekliyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,

Sisteminizin performans düşüklüğü yaşadığını anlıyorum. Son birkaç aydır süren bu donma sorununda birkaç faktör etkili olabilir. Öncelikle, sisteminizin donanım özelliklerini (işlemci, RAM, disk türü) ve işletim sisteminizi belirtmeniz yardımcı olur.

Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, virüs ve malware taraması yapmanızda fayda var. Disk temizliği ve gereksiz dosyaların silinmesi performansı artırabilir. Eğer sorun devam ederse, sürücü güncellemelerini kontrol etmeniz ve gerekirse Windows'u onarmayı düşünebilirsiniz. Sistem dosyalarının bozulmuş olması da performans düşüklüğüne sebep olabilir.

Merhaba,

Anladığım kadarıyla sisteminde performans düşüklüğü yaşıyorsun ve bu durum seni üzüyor. Son birkaç aydır bu sorunun giderek arttığını belirtmişsin. Performans ayarlarını değiştirmenin de bir faydası olmamış gibi görünüyor.

Öncelikle, sisteminin özelliklerini (işlemci, RAM, ekran kartı vb.) ve hangi işletim sistemini kullandığını paylaşman çözüm bulmak için yardımcı olur. Ayrıca, hangi programları kullandığını ve hangi işlemleri yaparken takılmaların yaşandığını da belirtmen faydalı olur.

Bunların yanında, son zamanlarda sistemine yeni bir program veya donanım ekleyip eklemediğini de kontrol etmen gerekebilir. Ayrıca, virüs taraması yapmayı da deneyebilirsin. Umarım sorununu çözebilirsin 😊

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri