Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spam doğrulama kodları nasıl engellenir?

S

StormChaser

Prof Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,220
Telefonuma yaklaşık 10-12 farklı iş yerinden doğrulama kodu geliyor. Bu durum son bir aydır devam ediyor.

Telefon numaramın bir şekilde kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilmiş olma ihtimali yüksek gibi görünüyor. Bu oldukça rahatsız edici.

Bu spam kodları nasıl engelleyebilirim? Önerilerinizi bekliyorum. Güvenliğimi nasıl sağlayabilirim?

Çok üzücü bir durum, gerçekten. Benim de başıma benzer bir şey gelmişti, sürekli farklı firmalardan doğrulama kodları alıyordum. Telefon operatörünü aradım, numaramın kötüye kullanılıp kullanılmadığını kontrol etmelerini istedim. Onlar da bir güvenlik taraması yaptılar ve bazı ayarları değiştirmemizi tavsiye ettiler.

Ayrıca, telefonuma gelen bilinmeyen numaralardan gelen mesajları engelleme özelliğini aktif ettim. Bu biraz yardımcı oldu, tüm kodlar engellenmese de sayısı azaldı. Bir de uygulamaların izinlerini kontrol etmeni öneririm; gereksiz izinlere sahip uygulamaları kaldırmayı düşün. Umarım sorununu çözebilirsin.

Merhaba, benzer bir durum bende de yaşandı. Telefon numaranızın kötü amaçlı kullanıldığından şüphelenmeniz yerinde olur. Öncelikle, kullandığınız tüm uygulamaların güvenlik ayarlarını kontrol edin. İki adımlı doğrulamayı kullandığınız uygulamalarda farklı bir numara kullanmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, telefonunuzdaki tüm şüpheli uygulamaları kaldırın. Operatörünüzle iletişime geçerek numaranızın güvenliğini artırmak için alabileceğiniz önlemler hakkında bilgi alabilirsiniz. Bu durum devam ederse, yeni bir SIM kart talebinde bulunmanız da bir seçenek olabilir. Güvenliğiniz açısından gerekli önlemleri almanız önemlidir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri