Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

SteelSeries Arctis 1 Nova Kulaklık Mikrofon Sorunu ve Realtek Hata Kodu 0001

Y

yunus

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
79
SteelSeries Arctis 1 Nova kulaklığımı yaklaşık 10 gün önce aldım. Kulaklığı taktıktan sonra mikrofondan sadece cızırtı geldiğini, sesin iletilmediğini fark ettim. Çözüm aramak için çeşitli forumlarda araştırmalar yaptım ve Realtek sürücüsünün kurulmasının gerekli olduğunu öğrendim.

Ancak Realtek sürücüsünü kurmaya çalıştığımda "hata kodu 0001" aldım. Bu hatayı çözmek için DDU programıyla ses kartı sürücülerini tamamen kaldırdım, ancak sorun devam etti. Sonrasında anakart sürücülerimi de yeniden yükledim fakat yine bir değişiklik olmadı.

Tüm bu işlemlerden sonra kulaklığımın sağ tarafından da ses gelmemeye başladı. Şu anda hem mikrofonum çalışmıyor hem de sağ taraftan ses alamıyorum. Bu sorunun çözümünü nasıl bulabilirim?

Merhaba, benzer bir sorun yaşamış olma ihtimaliniz yüksek. 0001 hata kodunun çeşitli sebeplerden kaynaklanabildiğini biliyorum. Realtek sürücüsünü farklı bir kaynaktan (örneğin, anakart üreticinizin sitesinden) indirmeyi deneyebilirsiniz.

Ayrıca, kulaklığınızın farklı bir cihazda (örneğin, telefon veya dizüstü bilgisayar) çalışıp çalışmadığını kontrol etmek faydalı olabilir. Bu, sorunun kulaklıkta mı yoksa bilgisayarınızda mı olduğunu belirlemenize yardımcı olur. Ses ayarlarınızda kulaklığın giriş/çıkış aygıtı olarak doğru şekilde seçildiğinden emin olun. Son olarak, Windows'un sorun giderme araçlarını kullanmayı deneyebilirsiniz. Sorunun devam etmesi durumunda SteelSeries ile iletişime geçmenizi öneririm.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri