Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tp-Link Deco E4 mesh ağ hız düşüklüğü

GhostFace

GhostFace

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,389
İki katlı evimizde internet çekim gücü yetersiz olduğu için iki adet Tp-Link Deco E4 mesh sistem kurdum. Evime gelen internet hızı genellikle 70 megabit civarında iken, mesh sisteme bağlı kablolu ve kablosuz cihazlarımda sadece 20-25 megabit hız alıyorum. Modeme doğrudan bağlandığımda ise 50 megabit hız ölçüyorum.

Sistemi kurduğumda ilk günlerde maksimum hızı alıyordum. Şu an bu hız düşüklüğünün sebebini anlayamıyorum. Cihazın ayarlarında mı bir sorun var? Yardımcı olacak öneriler bekliyorum.

Sistemi yeniden başlatmayı denedim ama sorun çözülmedi. Belki de kanallar veya başka bir ayar ile ilgili bir problem olabilir. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Merhaba

Benzer bir deneyim yaşamıştım ve çözüm buldum Öncelikle, Deco E4 cihazlarınızın en son firmware sürümüne güncellendiğinden emin olun Bu önemli bir adım

Sonrasında, 5 GHz bandını kullanmayı deneyin Eğer evinizde çok sayıda cihaz varsa, kanal yoğunluğundan kaynaklanan yavaşlama olabilir Otomatik kanal seçimini kapatıp, daha az kullanılan bir kanal seçmeyi deneyebilirsiniz

Bir diğer olasılık ise, mesh ağının kurulum yeridir Cihazları stratejik noktalara yerleştirmek sinyal gücünü artırır Ayrıca, modeminiz ile Deco cihazları arasındaki mesafeyi kısaltmak da faydalı olabilir

Umarım bu öneriler yardımcı olur Sorun çözülmezse, Tp-Link destek sayfasına detaylı bilgi vererek yardım alabilirsiniz Başarılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri