Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

TUF 4080 Super ısınma problemi

C

ChaosLord

Prof Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,337
6 ay önce aldığım ASUS TUF 4080 Super kartta ciddi bir ısınma problemi yaşıyorum. İlk aldığımda oyunlarda 58 dereceyi geçmiyordu, fanlar da 1200-1400 RPM civarında çalışıyordu.

İki ay sonra sıcaklıklar 70 dereceye, fan hızı ise 2100 RPM'ye çıktı. Servise gönderdim, termal macun ve ped değişiminin yapıldığını söylediler. Kart geri geldiğinde bir hafta boyunca ilk aldığım gibi çalıştı, ancak sonra tekrar aynı sorun başladı.

Şu an oyunlarda 70-75 derece, FurMark'ta ise 75 derece ve 100 derece hot spot görüyorum. Servis, kartın maksimum sıcaklığının 85 derece olduğunu ve bu sıcaklıkların normal olduğunu söylüyor. Bu bana mantıksız geliyor, çünkü birçok test videosunda 60 dereceyi geçmeyen değerler görüyorum.

Servis başta sorunu kabul edip onarım yaparken, şimdi ise sorunun olmadığını iddia ediyorlar. Bu tutarsızlık beni oldukça rahatsız etti. Başka bir servise götürsem garanti bozulacağından endişeleniyorum.

PTM7950 kullanarak sorunu çözenler olduğunu duydum, bu yöntemi denemeyi düşünüyorum. Bu durumdaki tavsiyelerinizi bekliyorum.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri