Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Windows 11 kurulum hatası

E

emre

Yeni Arı
Kullanıcı
BeePuan
48
Eski bilgisayarımı, 32 bit yerine 64 bit Windows 11'e yükseltmeye çalıştım fakat bir hata aldım. Bilgisayarım 10 yıl önce alınmıştı ve oldukça eski bir model.

Denemelerimi 2 hafta önce başlattım ve birkaç farklı yöntem denedim ama sonuç alamadım. Hata mesajı tam olarak neydi hatırlamıyorum ama kurulumun bir noktada durduğunu ve bir hata kodu gösterdiğini biliyorum.

Bu hatanın neden kaynaklandığını ve nasıl çözebileceğimi bilmiyorum. Yardımcı olacak önerilerinizi bekliyorum. Belki de donanım yetersizliğinden kaynaklanıyordur.

Merhaba,

10 yıllık bir bilgisayarda Windows 11 64 bit kurulumunda sorun yaşamanız oldukça yaygın. Sistem gereksinimlerini karşılamayan donanım, en sık karşılaşılan nedenlerden biridir. Hata kodunu hatırlamanız çözüm için önemli olurdu.

Öncelikle bilgisayarınızın işlemcisinin, RAM'inin ve anakartının Windows 11 sistem gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını kontrol etmenizi öneririm. Microsoft'un sitesinde bu bilgileri bulabilirsiniz. Eğer karşılamıyorsa, Windows 11 kurulumu mümkün olmayacaktır. Donanım yetersizliği durumunda, işletim sisteminizi güncellemek yerine, mevcut sisteminizde performans iyileştirmelerine yönelebilirsiniz.

Merhaba,

10 yıllık bir bilgisayarda Windows 11 64 bit kurulumunda sorun yaşamanız oldukça olası. Sistem gereksinimlerini karşılamayan donanım, en sık rastlanan sebeptir. Hata kodunu hatırlamanız çözüm için önemli olurdu. RAM miktarı, işlemci modeli ve sürücü desteği gibi faktörleri kontrol etmenizi öneririm. Windows 11 sistem gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını kontrol edin. Eğer karşılamıyorsa, Windows 10'u denemek veya mevcut işletim sisteminizi güncellemek daha uygun olabilir. Ayrıca, BIOS ayarlarını kontrol edip, Secure Boot ve TPM 2.0 gibi özelliklerin etkin olup olmadığını da inceleyebilirsiniz. Daha detaylı bilgi için, bilgisayarınızın model numarasını ve hata kodunu paylaşırsanız yardımcı olabiliriz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri