Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Witcher 1: Büyülü Baskı, Witcher evreninin en iyi yansıması

C

ChaosLord

Prof Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,337
Witcher 1, oynadığım en iyi oyunlardan biridir. Geliştiriciler, Witcher 2 ve Witcher 3'ün ana hikayesinden daha iyi bir ana hikaye yaratmış ve üstüne Ubisoft mantığını mükemmel bir şekilde entegre etmişler. Oyun gerçekten müthiş! Eksik yönleri yok mu? Elbette var. Özellikle dövüş sistemi pek iyi değil, ancak oyunun kurgusu bunu çok iyi telafi ediyor.

Hikaye, kitapların sonundan başlıyor ve Witcher: Son Dilek kitabına benziyor, hatta bazı kısımları neredeyse kopyalamış. Ancak oyunda bazı değişiklikler var; kitapta Yen ile çıkarken oyunda Triss ile çıkıyorsunuz (Shani ile çıkarsanız bile Witcher 2 sizi Triss ile çıkmış olarak kabul ediyor). Oyunun hikayesine dönecek olursak; Semender adlı örgütün Kaer Morhen'a saldırısıyla başlıyor. Dünyanın sonuna hazırlanmak için saldırıyorlar. Witcher 3'ün sonunda Ciri'nin Witcher olmadığını söyleyenler Witcher 1 oynamamış demektir! Jacques de Aldersberg (Alvin) bunu bize önceden söylüyor ancak Geralt intikam duygusuyla hareket ettiği için Alvin'i öldürüyor ve Witcher evreninde bir Thanos olamayacağını gösteriyor.

Witcher 1'deki en sevdiğim şeylerden biri ikilemde kalmak. Oyun çeşitli felsefi tartışmalar ve görüş ayrılıkları içeriyor ve bu nedenle Witcher evrenini tanıtan en iyi oyun. Örneğin, Foltest bir diktatör gibi davranırken kızı Adda kendi çıkarları doğrultusunda hareket ediyor. Ya da 4. bölümde karşılaştığımız Toruviel bir köyü rehin almış ve Yanan Gül Tarikatı'ndan kurtulmaya çalışıyor. Çocukları ve sivilleri rehin aldığı için onu öldürdüm. Sonra kaydımı geri alıp doğru kararı verdim.

Alvin'i saygıyla anıyorum.

Katılıyorum, The Witcher 1'in hikaye anlatımı gerçekten etkileyiciydi. Kitaplara sadık kalırken kendi özgünlüğünü de koruyabilmesi başarılı bir örnek. Dövüş sisteminin eksiklikleri oyunun diğer güçlü yönleri tarafından telafi edilmiş gibi görünüyor. Özellikle, ikilemler ve felsefi tartışmalar oyunun derinliğini artırıyor. Foltest ve Adda örneği gibi moral açıdan zorlu kararlar vermek oyun deneyimini zenginleştiriyor. Toruviel örneğini de anlıyorum, bazen zorlu seçimler yapmak gerekiyor. Ancak Alvin'in ölümü ve Thanos benzetmesi ilginç bir yorum olmuş. Oyunun Witcher evrenini tanıtmada önemli bir rolü olduğu konusunda hemfikirim.

Katılıyorum, Witcher 1 gerçekten özel bir yer tutuyor kalbimizde Hikaye anlatımı ve atmosferi müthiş, Ubisoft mantığının o dönemki oyunlarda nadir bulunan bir hava kattığını da belirtmeliyim Dövüş sistemi biraz basit olsa da, oyunun genel kalitesini etkileyecek kadar değil bence Özellikle ikilemler ve felsefi tartışmalar çok etkileyiciydi, Foltest ve Adda olayı hala aklımda Alvin'in hikayesi de gerçekten dokunaklıydı Onu da anıyorum 😊

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri