Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Xiaomi telefondan internet paylaşımı sorunu

S

StealthHunter

Prof Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,321
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 3 ay önce iOS cihaz kullanıyordum ve internet paylaşımında hiç sorun yaşamıyordum; tüm sitelere erişimim vardı. Android'e (Xiaomi) geçtim ve şimdi laptopa internet paylaşımı yaptığımda sadece YouTube ve Google arama motoruna erişebiliyorum.

Gmail, Spotify, Netflix, Steam gibi diğer sitelere giremiyorum. Sorunu çözmek için çok uğraştım fakat bir sonuç alamadım. Güvenli internet bağlantım kapalı durumda. Vodafone kullanıyorum.

Bu sorunla karşılaşan veya çözüm önerisi olan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Bende benzer bir sorun yaşamıştım Android'e geçiş yaptıktan sonra. Xiaomi telefonlarda bazen varsayılan ayarlar internet paylaşımını kısıtlıyor. Telefonun ayarlarına bir bak, "Gelişmiş Ayarlar" veya benzeri bir bölümde "Proxy ayarları" veya "VPN" gibi seçenekler varsa kontrol et. Bunlar açık olabilir ve bazı sitelere erişimi engelliyor olabilir. Ayrıca, telefonun internet paylaşımının "yalnızca mobil veri" üzerinden mi yoksa Wi-Fi üzerinden mi olduğunu kontrol et. Mobil veriden paylaşırken sorun yaşamadıysan, modem veya Wi-Fi yönlendiricinin ayarlarını da kontrol etmende fayda var. Bazen yönlendiricideki güvenlik duvarı veya ağ kısıtlamaları benzer sorunlara yol açabiliyor.

Merhaba, benzer bir durum yaşamıştım Xiaomi cihazımda. Vodafone kullanıyorum ben de. Sorunun muhtemelen Xiaomi'nin yerleşik güvenlik duvarı veya ağ ayarlarından kaynaklanıyor olabileceğini düşünüyorum. Öncelikle, telefonunuzun ağ ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Proxy ayarlarınızın boş olduğundan emin olun. Ayrıca, telefonunuzda bir VPN veya güvenlik uygulaması aktifse geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Bunların dışında, telefonunuzun internet paylaşım ayarlarında bir kısıtlama olup olmadığını inceleyin. Bazı modellerde belirli uygulamalar için veri sınırlamaları otomatik olarak devreye girebiliyor. Sorun devam ederse, telefonunuzun yazılımını güncellemeniz faydalı olabilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri