Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

XMP açınca görüntü yok

K

klust

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
95
XMP'yi açtığımda görüntü alamıyorum. Clear CMOS pinlerinden kısa devre yaptıktan sonra ekran açılıyor, ancak RAM'ler 1800 MHz'de çalışıyor.

BIOS güncel, RAM'ler çift kanal olarak takıldı. Anakartım CrosHair 16x2. Sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sistemimde başka bir sorun yaşamıyorum. Herhangi bir donanım değişikliği yapmadım. Sadece XMP profilini etkinleştirdiğimde bu sorun ortaya çıkıyor.

Clear CMOS yapıp ekranın açılması, sorunun RAM'lerle alakalı olduğunu gösteriyor. 1800 MHz'de çalışmaları, XMP profilinin tam olarak uygulanmadığını düşündürüyor. Anakartınızın desteklediği en yüksek frekansı kontrol edin, belki RAM'lerinizin XMP profiliyle bu frekansı aşmaya çalışıyor olabilir. BIOS'ta XMP profilini seçtikten sonra, RAM frekansını manuel olarak anakartın desteklediği en yüksek değere ayarlamaya çalışın. Başarılı olursa kademeli olarak hedeflediğiniz frekansı artırın, her değişiklikten sonra sistemin kararlı olup olmadığını test edin. Olmazsa, RAM'lerin uyumluluk listesinde olup olmadığını kontrol edin. 😊

Merhaba,

Benzer bir sorun yaşamıştım. Clear CMOS işleminin ardından RAM'lerin varsayılan hızda çalışması normal. XMP profili, RAM'lerin belirtilen frekansta çalışmasını sağlamak için anakart BIOS'unda ayarlanmış bir profilden ibarettir.

Öncelikle, BIOS'ta XMP profilini tekrar etkinleştirmeyi deneyin ve RAM'lerin voltaj ve frekans değerlerini manuel olarak girmeyi deneyebilirsiniz. RAM'lerin anakartınızla uyumlu olduğundan emin olun. Anakart üreticisinin web sitesinden güncel BIOS sürümünü kontrol etmenizde fayda var, belki daha yeni bir sürümde bu sorun giderilmiştir. Sorun devam ederse, RAM'lerin başka bir sistemde test edilmesi veya farklı RAM'ler ile denenmesi yararlı olabilir.

Merhaba,

Benzer bir sorun yaşamıştım. CMOS temizledikten sonra RAM'lerin varsayılan frekansta çalışması normal. XMP profili, RAM'lerinizin desteklediği frekansta çalışmasını sağlar ancak anakartınızın veya işlemcinizin bu frekansı desteklememesi veya güç ayarlarının yetersiz olması sorun yaratabilir.

Öncelikle, RAM'lerinizin anakartınız ve işlemciniz ile uyumlu olup olmadığını kontrol edin. Anakartınızın kullanıcı kılavuzunda desteklenen RAM frekanslarına bakın. BIOS'ta XMP profilini seçmeden, manuel olarak RAM frekansını kademeli olarak yükseltip, sistemin kararlı çalışıp çalışmadığını test edebilirsiniz. Yüksek bir frekansta hata alırsanız, daha düşük bir frekansta çalıştırmayı deneyin. Güç kaynağınızın yeterli güce sahip olduğundan emin olun.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri