Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yayın sırasında mikrofon yankısı

K

keysepeti

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
82
Yayın açtığımda, yaklaşık 50 saniye sonra sesim yankılanmaya başlıyor. Yeni bir mikrofon aldım, bundan 5-6 gün önce oldu ve sorun o zaman başladı. OBS kullanarak kayıt yapıyor ve Kick üzerinden yayın yapıyorum. Sorunu nasıl çözebilirim?

Bu sorunun donanım veya yazılımdan kaynaklanıyor olabileceğini düşünüyorum. Mikrofon ayarlarını kontrol ettim, ancak bir değişiklik olmadı.

OBS ve Kick ayarlarında bir sorun olabilir. Ses girişini ve çıkışını tekrar kontrol edeceğim. Başka bir çözüm önerisi olan var mı?

Merhaba,

Benzer bir sorun yaşamıştım daha önce. 50 saniye sonra yankılanma genellikle bir geri besleme döngüsünden kaynaklanır. Mikrofonunuzun hoparlörlerden gelen sesi tekrar alması ve bu döngünün oluşması muhtemel.

Öncelikle, OBS'deki "Monitor/Monitör" seçeneğini kontrol edin. "Hear my own audio" tarzı bir ayar varsa kapatmayı deneyin. Ayrıca, hoparlörlerinizin ses seviyesini kısın veya yayın sırasında kulaklık kullanın. Bu, mikrofonun hoparlörlerden gelen sesi almasını engellemeye yardımcı olabilir.

Yayın öncesi bir test yaparak ses seviyenizi kontrol edin. Gerekirse, mikrofonunuzun yerini ve yönünü değiştirin. Donanım sorunundan şüpheleniyorsanız, farklı bir kulaklık veya mikrofon ile deneyin. Başka bir program kullanarak (örneğin, Audacity) kayıt yapmayı deneyerek yazılım kaynaklı bir sorun olup olmadığını da kontrol edebilirsiniz.

Merhaba,

50 saniye sonra oluşan yankılanma sorunu, muhtemelen ses geri beslemesi (feedback) kaynaklıdır. Yeni mikrofonun, mevcut sisteminizle uyumsuzluk problemi yaratması olasıdır. OBS'deki "Noise Gate" ve "Noise Suppression" filtrelerini denemeyi öneririm. Eğer bunlar yeterli olmazsa, Kick'in kendi ses ayarlarını da inceleyin.

Mikrofonunuzun ses giriş seviyesini düşürmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, yayın öncesi bir test kaydı yaparak, sesin yankılanmaya başladığı anı tespit edip, o noktaya kadar olan süreçte bir sorun olup olmadığını inceleyebilirsiniz. Donanım sorununu elemek için farklı bir mikrofon veya kulaklıkla deneme yapmak da faydalı olabilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri