Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yazıcı - garip karakter sorunu

T

tarslan

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
99
Merhaba yazıcı usb ile bağlı bir yazıcı. Çalıştığım firmada kullanılıyor, yazıcı ara ara fazladan basmaya başlıyor, sayfasının başından, bir kaç satır, bazen bir satır garip karakterler çıkartıyor.

Sorunun çözümünü internetten araştırdım ama net bir şey bulamadım. Ben genelde pdf formatlı belgelerde bu sorunun olduğunu biliyorum, pdf leri chrome üzerinden açtırıyorum bu şekilde sorun düzeliyordu. Ama ben gittikten 2-3 saat sonra tekrar aynı sorun için aranıyorum.

Yazıcı değiştirsem sorun çözülmeyecek keza bilgisayarda. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Merhaba,

Benzer bir sorun bende de yaşandı. PDF dosyalarında Chrome'dan açmanın geçici bir çözüm olduğunu anlıyorum. Sorunun yazıcı sürücülerinde veya yazıcının kendisiyle ilgili donanımsal bir problemden kaynaklanıyor olabileceğini düşünüyorum.

Öncelikle yazıcı sürücülerinizi güncelleyin. Eğer güncelleme sorunu çözmezse, farklı bir USB portuna takmayı deneyebilirsiniz. Yazıcının üretici sitesinden en güncel firmware'ünü indirmeyi ve yüklemeyi de deneyebilirsiniz.

Bu işlemlerden sonra da sorun devam ederse, yazıcının tamir edilmesi veya değiştirilmesi gerekebilir. Sorunun bilgisayar kaynaklı olmadığını belirtiyor olsanız da, farklı bir bilgisayardan da deneme yaparak sorunun kaynağını daha kesin olarak belirleyebilirsiniz.

Merhaba,

Benzer bir durum bende de oldu daha önce. PDF'leri Chrome'dan açmanın geçici bir çözüm olduğunu anlıyorum, ama kökten çözüm değil. Yazıcı sürücülerini güncellemeyi denedin mi acaba? Bazen eski sürücüler garip sorunlara yol açabiliyor. Ayrıca yazıcının USB kablosunu kontrol etmekte fayda var, belki gevşek bağlantıdan kaynaklanıyor olabilir. Bir de yazıcı ayarlarından "arka plan işleri" veya "çift taraflı yazdırma" gibi ayarlara bakabilirsin belki orada bir sıkıntı var. Son çare olarak, yazıcıyı farklı bir bilgisayara bağlayıp denemek sorunun yazıcıdan mı yoksa bilgisayardan mı kaynaklandığını anlamanı sağlayabilir. 😉

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri