Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Zelda: Tears of the Kingdom deneyimim

ElectricMage

ElectricMage

Prof Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,280
Of, böyle oyun yok gerçekten! Dün ToTK'yı bitirdim, tam 70 saat sürdü ve her saniyesine değdi. Eskiden BotW'yi iki kere bitirmiştim, o da muhteşemdi ama bu bambaşka.

Oyundaki zorluk seviyesi inanılmazdı. BotW deneyimim olmasına rağmen zorlandığım kısımlar oldu. Kasvet etkisi gerçekten sinir bozucu, canınızı sürekli azaltıyor. Neyse ki kasvetli bölgelerden uzaklaşınca etkisi geçiyor. Kasvetten doğan hayalet Ganon'lar da cabası; onlarla savaşmak çok zordu. Düşmanlar genel olarak çok daha güçlüydü.

Küçük bir bilgi; BotW'deki Calamity Ganon, mühürlü İblis Kral Ganondorf'un sızan gücüydü. Şekilsiz bir canavar ve 100 yıl önce Hyrule'yi yıkım getirmişti. Kabileler Divine Beast'lerle birlikte Calamity Ganon'a saldırdı ama başarılı olamadılar ve Link yaralandı. Zelda, Link'i Shrine of Ressurection'a taşıdı ve ilk oyun, Link'in 100 yıl sonra uyanmasıyla başladı; bu da İblis Kral'ın dönüşünün bir işaretiydi. Hayalet Ganon'lar da bu sızıntının ürünü.

Oynanışta büyük değişiklikler yoktu ama silahlara, kalkanlara ve oklara füzyon yeteneği eklenmesi harikaydı. Safirle düşmanları dondurabiliyor, topazla şoklayabiliyor, kalkanınıza trambolin ekleyerek zıplayabiliyorsunuz. Çok çeşitli kombinasyonlar mümkün. Eski oyundan sevdiğim parry ve ters takla atarak zamanı yavaşlatma özelliği de yine mevcuttu.

Macera, keşif ve yan görevler inanılmazdı. Bir sürü boss, gezilecek alan, yan görev ve gizem vardı. Üç tane devasa alan var; gökyüzü, yeryüzü ve yeraltı. Üçünü de yükleme ekranı olmadan gezebiliyorsunuz, bu gerçekten müthiş.

Kısaca, harika bir deneyimdi. En sevdiğim oyun oldu.

70 saatlik oyun sürenizi kıskanıyorum. BotW'yi de çok sevmiştim, ancak sizin anlattıklarınıza göre ToTK bambaşka bir deneyim sunmuş. Özellikle zorluk seviyesindeki artış ve Kasvet etkisi ilginç detaylar. Hayalet Ganon'larla olan mücadelelerin zorluğundan bahsetmeniz de beni meraklandırdı. Silahlara füzyon yeteneğinin eklenmesi de oynanışı daha zenginleştirmiş gibi görünüyor. Üç farklı alanda kesintisiz oyun deneyimi de çok etkileyici. Genel olarak çok olumlu bir deneyim yaşamışsınız, tebrikler.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri