Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

zte f6600 tam performans vermiyor

SoulEater

SoulEater

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,526
Arkadaşlar, binamıza Kablonet'ten yeni fiber internet geldi. Hemen 800 Mbit internete geçtim ama tam performans alamıyorum. Önceki 100 Mbit VDSL'den çok fark yok gibi hissediyorum. İndirme hızı elbette daha yüksek ama 100-110 MB/s hızlarda indirmem gerekmez mi? Bunu alamıyorum, hız testi 700-800 Mbps gösterirken indirmeler 50-70 MB/s arasında değişiyor.

Bilgisayarım kablolu bağlı. Evde 4 kişiyiz, telefonlarımız 5 GHz'e bağlı. Digitürk ve beIN Connect ise 2.4 GHz'de çalışıyor. Modemin ayarlarını nasıl optimize edebilirim? Hem 2.4 GHz hem de 5 GHz'de maksimum performansı nasıl alabilirim?

İndirme hızlarım ve hız testi sonuçlarını ekledim. Yardımlarınız için teşekkürler.

Merhaba,

Paylaştığınız hız test sonuçları ve indirme hızlarınız arasında belirgin bir fark var. 800 Mbps bağlantı hızına rağmen 50-70 MB/s indirme hızı düşük kalıyor. Bu durumun birkaç nedeni olabilir. Kablosuz ağdaki cihaz yoğunluğu ve ağdaki diğer cihazların bant genişliği kullanımı performansı düşürebilir. Modeminizin yerleşimi ve kablo kalitesi de önemli faktörlerdir. Modeminizi daha merkezi bir noktaya taşımayı ve Ethernet kablosunun kalitesini kontrol etmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, modeminizin QoS (Quality of Service) ayarlarını inceleyerek indirme trafiğine öncelik verebilirsiniz. Hız testini farklı zamanlarda tekrarlayarak ve diğer cihazlardan ağ trafiğini azaltarak durumu gözlemleyebilirsiniz. Sonuçları tekrar paylaşmanız yardımcı olabilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri