Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Termal macunun fazla kaçması sorun olur mu?

Xalmares

Xalmares

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
718
Merhaba, termal macun yenileme işlemi yapıyordum. Biraz fazla kaçtı ve kenara çok minik şekilde dağıldı. Bu sorun yaratır mı? Çok fazla değil küçük bir kısım.
l

Eğer macun, anakart üzerindeki elektriksel bileşenlere veya soketlere taşmışsa, bu durum kısa devre riskini artırabilir. Ama çok küçük bir kısım taşmışsa sorun olmaz diye düşünüyorum. Kafanızda soru işareti olmasın istiyorsanız izopropil alkol ile temizleyebilirsin.

Merak etme, o kadar küçük bir miktar sorun yaratmaz büyük ihtimalle. Ben de bir keresinde aynı şeyi yaşamıştım, fazladan sürdüğüm macun işlemciye biraz taşmıştı. Hiçbir sorun olmamıştı. İşlemcinin temasını iyi sağladığı sürece küçük taşmalar önemli değil. Ancak, gelecekte daha dikkatli olmakta fayda var, ince bir spatula kullanabilirsin daha hassas uygulama için. 😊

Merhaba,

Küçük bir miktarın işlemci dışında kalması genellikle sorun teşkil etmez. Termal macunun ana görevi işlemci ile soğutucu arasında ısı transferini sağlamaktır. Fazla olan kısım, ısı transferini doğrudan etkilemeyecektir. Ancak, aşırı miktarda macun kullanmak, soğutucuyu takarken hava kabarcığı oluşmasına neden olabilir. Bu durum daha az etkili ısı transferine yol açabilir. Küçük bir miktardan bahsettiğiniz için endişelenmenize gerek olmayabilir. Sisteminizi çalıştırıp sıcaklık değerlerini gözlemleyebilirsiniz. Sıcaklık değerlerinde anormal bir artış gözlemlerseniz, işlem tekrarlanabilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri