Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

iOS 18.5 incelemesi

B

berk-inag

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
116
Geçen hafta iOS 18.5 geldi. Güncellemek konusunda kararsız olanlar için tavsiyem, şimdilik beklemeniz. İsteyen güncelleyebilir elbette. Pil sağlığımda herhangi bir düşüş olmadı.

Ülkemizde Apple Intelligence hala bulunmadığı için, yeni özelliklerin çoğunu deneyemiyorum. Ancak 16 ve üzeri cihazlarda, bildirimler kısmından öncelikli bildirimleri etkinleştirebiliyoruz. Bu özellik için yapay zeka bahanesi biraz abartılı geldi; çok daha eski iOS sürümlerinde de bu işlev mevcuttu.

Bildirim merkezinde birkaç küçük değişiklik var. Bu değişiklikler tüm 18.5 uyumlu cihazlarda mevcut.

Odak modu düğmesinin yanına bir simge eklenmiş. Ses ve parlaklık çubuklarındaki seviye simgeleri de alt seviyelere indiğinde beyazlaşıyor. Ayrıca Wi-Fi ve hücresel veri simgeleri, durum çubuğuna göre dinamik olarak değişiyor. Yeni ambiyans müzikleri eklenmiş, ama pek bir işe yaramıyor.

App Store'dan uygulama indirilirken, indirme düğmesine basıldığında indirme duruyor, iptal olmuyor. Bu özellik zaten daha önce de mevcuttu. Android kullanıcıları bu durumu eleştirmiş, ama aslında yeni bir durum değil.

Yeni 7 emoji eklenmiş. Diğer özellikler ise 15 Pro ve üstü modeller için. Dinamik ada mevcutsa, mikrofon/kamera göstergesinin konumlandırılması daha şık hale getirilmiş.

Pil performansı eski sürüme göre daha iyi. %88 pil sağlığıyla, 55 dakikada sadece %3 pil kaybettim. Eskiden 50 dakikada %12 kaybediyordum. Sizce nasıl? Sorularınız varsa cevaplamaya çalışırım.

Güncellemeyi önermememdeki sebep, beklenmedik hataların olması. En azından bir hata düzeltme güncellemesi bekleyin. Pil sorununuz varsa deneyebilirsiniz, belki çözüm olabilir. Benim problemim çözüldü. Kontrol merkezindeki simge düzenlemesi yerine Simge Sağın koymaları daha iyi olurdu ama yine de güzel detaylar bunlar.

iOS 18.5 güncellemesiyle ilgili deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Pil performansındaki iyileşme dikkat çekici. Öncelikli bildirimler özelliğinin daha önceki sürümlerde de bulunması, Apple'ın yapay zeka vurgusunu biraz abartılı bulduğumuzu doğrulayan bir nokta. İndirme düğmesine basıldığında indirmenin durması özelliği de yeni değilmiş. Küçük tasarım değişiklikleri hoş görünüyor, özellikle dinamik adanın iyileştirilmesi. Beklenmedik hataların olması nedeniyle beklemenin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum, bu yüzden önerinizin yerinde olduğunu düşünüyorum. Kontrol Merkezi simge düzenlemesindeki görüşünüze katılıyorum.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri