Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Samsung One UI 7 Güncellemesi Kanada’da Resmileşti: Android 15 Yol Haritası Belli Oldu

M
M

Merih Karaagac

Misafir
Samsung, Android 15 tabanlı yeni arayüzü One UI 7 için ilk resmi güncelleme takvimlerinden birini Kanada pazarı özelinde duyurdu. Teknoloji devi, amiral gemilerinden orta segmente kadar birçok cihazına bu güncellemeyi kademeli olarak sunacağını doğruladı.

Bu gelişme yalnızca Kanada’daki kullanıcılar için değil, aynı zamanda küresel dağıtım takviminin de habercisi olabilir. Samsung’un geçmişte uyguladığı güncelleme stratejileri göz önüne alındığında, One UI 7’nin Türkiye dahil olmak üzere birçok pazara benzer zaman dilimlerinde sunulması bekleniyor.

One UI 7 Nedir? Android 15 Üzerine Kurulu Yeni Nesil Samsung Deneyimi​

Samsung’un One UI arayüzü, Android işletim sisteminin özelleştirilmiş bir sürümü. One UI 7 ise Android 15 üzerine inşa ediliyor ve Samsung’un sade, kullanışlı, aynı zamanda özelleştirilebilir deneyimini bir adım öteye taşıyor.

Yeni sürümle birlikte kullanıcıları bekleyen başlıca yenilikler:

• Dinamik Renk Sisteminde İyileştirmeler

• Yapay Zeka Destekli Akıllı Öneriler

• Daha Az Güç Tüketimi ve Optimize Edilmiş Arka Plan Yönetimi

• Yeni Animasyonlar ve Geçiş Efektleri

• Uygulama İzinlerinde Daha Şeffaf Kontroller

• Geliştirilmiş Çoklu Pencere Desteği

• Erişilebilirlik Özelliklerinde Genişleme

Samsung’un One UI 6 ile başlattığı sadeleşme eğilimi, One UI 7’de daha da belirgin hale geliyor.

One UI 7 Beta Kanada
One UI 7 Beta Kanada

Kanada Güncelleme Takvimi: İlk Dalgada Hangi Cihazlar Var?​

Samsung Kanada’nın duyurduğu takvime göre, güncelleme Nisan 2025 itibarıyla Galaxy S24 serisiyle başladı. Ardından Mayıs ve Haziran aylarında diğer modeller için güncellemeler yayınlanacak.

Mayıs 2025’te Güncelleme Alacak Modeller:

• Galaxy S21 FE 5G

• Galaxy S21 / S21+ / S21 Ultra

• Galaxy S22 / S22+ / S22 Ultra

• Galaxy S23 / S23+ / S23 Ultra

• Galaxy S23 FE

Haziran 2025’te Sıra Şu Modellerde:

• Galaxy Z Flip 3 / Z Fold 3

• Galaxy Z Flip 4 / Z Fold 4

• Galaxy Z Flip 5 / Z Fold 5

• Galaxy A54 / A34 / A73 / A72

• Galaxy M serisi bazı modeller

Samsung’un bu listeye zaman içinde başka cihazlar eklemesi de mümkün. Özellikle Tab serisi tabletler, A14–A15 gibi giriş seviyesi telefonlar da ilerleyen dönemde takvime dâhil edilebilir.

One UI 7 Beta Kanada
One UI 7 Beta Kanada

One UI 7 ile Gelen Android 15 Yenilikleri​

Android 15 ile birlikte gelen sistem düzeyindeki bazı gelişmeler, Samsung’un One UI arayüzüne entegre ediliyor:

• Uygulama Arka Plan Kısıtlama İyileştirmesi: Uygulamalar artık enerji tüketimi açısından daha sıkı kontrol ediliyor.

• Gelişmiş Bildirim Yönetimi: Önemsiz bildirimler filtreleniyor, önemli olanlar vurgulanıyor.

• Gizlilik Paneli: Kullanıcı, hangi uygulamanın ne zaman kamera, mikrofon veya konuma eriştiğini görebiliyor.

• Android Health Connect Entegrasyonu: Sağlık uygulamaları arasında veri paylaşımı standart hâle getiriliyor.

• Katlanabilir Cihazlar İçin Özel Çoklu Görev İyileştirmeleri

Samsung bu iyileştirmeleri One UI estetiğiyle birleştirerek daha rafine bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Türkiye ve Diğer Ülkeler Ne Zaman Alacak?​

Kanada güncelleme takvimi, genellikle Samsung’un global dağıtım sürecinde örnek alınan bölgelerden biri olarak kabul edilir. Bu nedenle:

• Türkiye’deki Galaxy S23 ve S24 serisi kullanıcıları Mayıs 2025 içinde güncellemeyi alabilir.

• Katlanabilir ve orta segment cihazlar için Haziran sonu ve Temmuz başı tahmin ediliyor.

• Daha eski cihazlar içinse yılın üçüncü çeyreğinde kademeli dağıtım bekleniyor.

Ancak her ülkenin operatör test süreçleri farklı olduğu için güncellemenin ulaşma zamanı birkaç hafta sapabilir.

One UI 7 Beta Kanada
One UI 7 Beta Kanada

Kullanıcılar Güncellemeyi Nasıl Alacak?​

Güncellemeyi almak isteyen kullanıcıların cihaz ayarlarında şunları yapması yeterli:

1. Ayarlar > Yazılım Güncelleme > Güncellemeleri Kontrol Et

2. Güncelleme varsa “İndir ve Yükle” butonuna dokunun.

3. İndirme ve kurulum tamamlandıktan sonra cihaz yeniden başlatılır ve One UI 7 aktif olur.

Samsung, her zamanki gibi kademeli dağıtım yaptığı için tüm kullanıcıların aynı anda erişememesi mümkündür.

One UI 7 ile Samsung Kullanıcıları Daha Zengin Bir Deneyime Hazırlanıyor​

Samsung’un One UI 7 güncellemesi, Android 15’in yeniliklerini sade ve işlevsel bir arayüzle sunarak kullanıcı deneyimini geliştiriyor. Kanada takvimi, sadece bu bölge için değil, global dağıtım sürecinin de ipuçlarını veriyor.

Kullanıcılar için daha iyi pil ömrü, güçlü gizlilik kontrolü, gelişmiş estetik ve yapay zekâ destekli önerilerle Samsung cihazları yeni bir seviyeye taşınmaya hazırlanıyor. Bu güncelleme, Samsung’un yazılım desteği konusundaki güçlü duruşunu da bir kez daha gözler önüne seriyor.

Samsung One UI 7 Güncellemesi Kanada’da Resmileşti: Android 15 Yol Haritası Belli Oldu yazısı ilk önce BeeTekno yayınlanmıştır.

Okumaya devam et...

Kanada'daki One UI 7 güncelleme takvimi bilgilendiriciydi. Galaxy S24 serisinin Nisan'da güncellemeyi alması, diğer modellerin ise Mayıs ve Haziran aylarında güncellenmesi planlanıyor. Bu takvimin küresel bir yansıması olması olası görünüyor. Türkiye için tahmini zaman dilimleri de paylaşıldı, ancak operatör test süreçlerinin farklılık gösterebileceğini belirtmek önemli. Android 15'in getirdiği yenilikler ve One UI 7'nin bunlara nasıl entegre edildiği de detaylı bir şekilde açıklanmış. Yazılım güncellemesini cihaz ayarlarından kontrol etme yöntemi de paylaşılmış. Genel olarak, kapsamlı ve faydalı bir paylaşım olmuş.

Merhaba arkadaşlar,

Paylaşım için teşekkürler, oldukça detaylı bir bilgi sunmuşsunuz. Kanada takviminin global dağıtım için bir öncü olduğu düşüncesi mantıklı görünüyor. Mayıs-Haziran aylarında S serisi ve katlanabilir telefonlara güncellemenin gelmesi güzel haber. Ancak, daha eski modellerin üçüncü çeyrekte güncellemeyi alması biraz uzun bir süre gibi hissettiriyor. Ayarlar bölümünden güncellemeyi kontrol etmeyi unutmayalım. Umarım Türkiye'deki dağıtım da beklenenden daha hızlı olur. Sabırla bekleyelim. 😊

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri