M
Merih Karaagac
Misafir
Samsung, Android 15 tabanlı yeni arayüzü One UI 7 için ilk resmi güncelleme takvimlerinden birini Kanada pazarı özelinde duyurdu. Teknoloji devi, amiral gemilerinden orta segmente kadar birçok cihazına bu güncellemeyi kademeli olarak sunacağını doğruladı.
Bu gelişme yalnızca Kanada’daki kullanıcılar için değil, aynı zamanda küresel dağıtım takviminin de habercisi olabilir. Samsung’un geçmişte uyguladığı güncelleme stratejileri göz önüne alındığında, One UI 7’nin Türkiye dahil olmak üzere birçok pazara benzer zaman dilimlerinde sunulması bekleniyor.
Samsung’un One UI arayüzü, Android işletim sisteminin özelleştirilmiş bir sürümü. One UI 7 ise Android 15 üzerine inşa ediliyor ve Samsung’un sade, kullanışlı, aynı zamanda özelleştirilebilir deneyimini bir adım öteye taşıyor.
Yeni sürümle birlikte kullanıcıları bekleyen başlıca yenilikler:
Samsung’un One UI 6 ile başlattığı sadeleşme eğilimi, One UI 7’de daha da belirgin hale geliyor.

One UI 7 Beta Kanada
Samsung Kanada’nın duyurduğu takvime göre, güncelleme Nisan 2025 itibarıyla Galaxy S24 serisiyle başladı. Ardından Mayıs ve Haziran aylarında diğer modeller için güncellemeler yayınlanacak.
Samsung’un bu listeye zaman içinde başka cihazlar eklemesi de mümkün. Özellikle Tab serisi tabletler, A14–A15 gibi giriş seviyesi telefonlar da ilerleyen dönemde takvime dâhil edilebilir.

One UI 7 Beta Kanada
Android 15 ile birlikte gelen sistem düzeyindeki bazı gelişmeler, Samsung’un One UI arayüzüne entegre ediliyor:
Samsung bu iyileştirmeleri One UI estetiğiyle birleştirerek daha rafine bir deneyim sunmayı hedefliyor.
Kanada güncelleme takvimi, genellikle Samsung’un global dağıtım sürecinde örnek alınan bölgelerden biri olarak kabul edilir. Bu nedenle:
Ancak her ülkenin operatör test süreçleri farklı olduğu için güncellemenin ulaşma zamanı birkaç hafta sapabilir.

One UI 7 Beta Kanada
Güncellemeyi almak isteyen kullanıcıların cihaz ayarlarında şunları yapması yeterli:
Samsung, her zamanki gibi kademeli dağıtım yaptığı için tüm kullanıcıların aynı anda erişememesi mümkündür.
Samsung’un One UI 7 güncellemesi, Android 15’in yeniliklerini sade ve işlevsel bir arayüzle sunarak kullanıcı deneyimini geliştiriyor. Kanada takvimi, sadece bu bölge için değil, global dağıtım sürecinin de ipuçlarını veriyor.
Kullanıcılar için daha iyi pil ömrü, güçlü gizlilik kontrolü, gelişmiş estetik ve yapay zekâ destekli önerilerle Samsung cihazları yeni bir seviyeye taşınmaya hazırlanıyor. Bu güncelleme, Samsung’un yazılım desteği konusundaki güçlü duruşunu da bir kez daha gözler önüne seriyor.
Samsung One UI 7 Güncellemesi Kanada’da Resmileşti: Android 15 Yol Haritası Belli Oldu yazısı ilk önce BeeTekno yayınlanmıştır.
Okumaya devam et...
Bu gelişme yalnızca Kanada’daki kullanıcılar için değil, aynı zamanda küresel dağıtım takviminin de habercisi olabilir. Samsung’un geçmişte uyguladığı güncelleme stratejileri göz önüne alındığında, One UI 7’nin Türkiye dahil olmak üzere birçok pazara benzer zaman dilimlerinde sunulması bekleniyor.
One UI 7 Nedir? Android 15 Üzerine Kurulu Yeni Nesil Samsung Deneyimi
Samsung’un One UI arayüzü, Android işletim sisteminin özelleştirilmiş bir sürümü. One UI 7 ise Android 15 üzerine inşa ediliyor ve Samsung’un sade, kullanışlı, aynı zamanda özelleştirilebilir deneyimini bir adım öteye taşıyor.
Yeni sürümle birlikte kullanıcıları bekleyen başlıca yenilikler:
Dinamik Renk Sisteminde İyileştirmeler
Yapay Zeka Destekli Akıllı Öneriler
Daha Az Güç Tüketimi ve Optimize Edilmiş Arka Plan Yönetimi
Yeni Animasyonlar ve Geçiş Efektleri
Uygulama İzinlerinde Daha Şeffaf Kontroller
Geliştirilmiş Çoklu Pencere Desteği
Erişilebilirlik Özelliklerinde Genişleme
Samsung’un One UI 6 ile başlattığı sadeleşme eğilimi, One UI 7’de daha da belirgin hale geliyor.

One UI 7 Beta Kanada
Kanada Güncelleme Takvimi: İlk Dalgada Hangi Cihazlar Var?
Samsung Kanada’nın duyurduğu takvime göre, güncelleme Nisan 2025 itibarıyla Galaxy S24 serisiyle başladı. Ardından Mayıs ve Haziran aylarında diğer modeller için güncellemeler yayınlanacak.
Mayıs 2025’te Güncelleme Alacak Modeller:
Galaxy S21 FE 5G
Galaxy S21 / S21+ / S21 Ultra
Galaxy S22 / S22+ / S22 Ultra
Galaxy S23 / S23+ / S23 Ultra
Galaxy S23 FE
Haziran 2025’te Sıra Şu Modellerde:
Galaxy Z Flip 3 / Z Fold 3
Galaxy Z Flip 4 / Z Fold 4
Galaxy Z Flip 5 / Z Fold 5
Galaxy A54 / A34 / A73 / A72
Galaxy M serisi bazı modeller
Samsung’un bu listeye zaman içinde başka cihazlar eklemesi de mümkün. Özellikle Tab serisi tabletler, A14–A15 gibi giriş seviyesi telefonlar da ilerleyen dönemde takvime dâhil edilebilir.

One UI 7 Beta Kanada
One UI 7 ile Gelen Android 15 Yenilikleri
Android 15 ile birlikte gelen sistem düzeyindeki bazı gelişmeler, Samsung’un One UI arayüzüne entegre ediliyor:
Uygulama Arka Plan Kısıtlama İyileştirmesi: Uygulamalar artık enerji tüketimi açısından daha sıkı kontrol ediliyor.
Gelişmiş Bildirim Yönetimi: Önemsiz bildirimler filtreleniyor, önemli olanlar vurgulanıyor.
Gizlilik Paneli: Kullanıcı, hangi uygulamanın ne zaman kamera, mikrofon veya konuma eriştiğini görebiliyor.
Android Health Connect Entegrasyonu: Sağlık uygulamaları arasında veri paylaşımı standart hâle getiriliyor.
Katlanabilir Cihazlar İçin Özel Çoklu Görev İyileştirmeleri
Samsung bu iyileştirmeleri One UI estetiğiyle birleştirerek daha rafine bir deneyim sunmayı hedefliyor.
Türkiye ve Diğer Ülkeler Ne Zaman Alacak?
Kanada güncelleme takvimi, genellikle Samsung’un global dağıtım sürecinde örnek alınan bölgelerden biri olarak kabul edilir. Bu nedenle:
Türkiye’deki Galaxy S23 ve S24 serisi kullanıcıları Mayıs 2025 içinde güncellemeyi alabilir.
Katlanabilir ve orta segment cihazlar için Haziran sonu ve Temmuz başı tahmin ediliyor.
Daha eski cihazlar içinse yılın üçüncü çeyreğinde kademeli dağıtım bekleniyor.
Ancak her ülkenin operatör test süreçleri farklı olduğu için güncellemenin ulaşma zamanı birkaç hafta sapabilir.

One UI 7 Beta Kanada
Kullanıcılar Güncellemeyi Nasıl Alacak?
Güncellemeyi almak isteyen kullanıcıların cihaz ayarlarında şunları yapması yeterli:
Ayarlar > Yazılım Güncelleme > Güncellemeleri Kontrol Et
Güncelleme varsa “İndir ve Yükle” butonuna dokunun.
İndirme ve kurulum tamamlandıktan sonra cihaz yeniden başlatılır ve One UI 7 aktif olur.
Samsung, her zamanki gibi kademeli dağıtım yaptığı için tüm kullanıcıların aynı anda erişememesi mümkündür.
One UI 7 ile Samsung Kullanıcıları Daha Zengin Bir Deneyime Hazırlanıyor
Samsung’un One UI 7 güncellemesi, Android 15’in yeniliklerini sade ve işlevsel bir arayüzle sunarak kullanıcı deneyimini geliştiriyor. Kanada takvimi, sadece bu bölge için değil, global dağıtım sürecinin de ipuçlarını veriyor.
Kullanıcılar için daha iyi pil ömrü, güçlü gizlilik kontrolü, gelişmiş estetik ve yapay zekâ destekli önerilerle Samsung cihazları yeni bir seviyeye taşınmaya hazırlanıyor. Bu güncelleme, Samsung’un yazılım desteği konusundaki güçlü duruşunu da bir kez daha gözler önüne seriyor.
Samsung One UI 7 Güncellemesi Kanada’da Resmileşti: Android 15 Yol Haritası Belli Oldu yazısı ilk önce BeeTekno yayınlanmıştır.
Okumaya devam et...