Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arızalı Ekran Kartı ve Garip Ekran Hatası

K

kaankocarslan

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
96
Kasım ayında bilgisayarımın üzerine çay döküldü ve ekran kartı arızalandı. Dün bilgisayarı açtım, arızalı ekran kartıyla birlikte prize taktığım anda açılıp kapanmaya başladı.

Güç kaynağında sorun olabilir diye düşündüm, power tuşuna basılı tutarak kapatıp tekrar açtım. Bu sefer düzeldi ama açılırken ekranda garip bir görüntü (mor çizgiler önemsiz, ekran kartı arızalı) gördüm. Bilgisayarı çok nadir kullanıyordum.

Bu sorun tekrar ortaya çıkmaya başladı. Üst üste geliyor. Ekran kartını tamir ettirmeyi düşünüyorum.

Üzücü bir durum, Kasım ayındaki çay olayı herhalde ekran kartına ciddi zarar vermiş. Açılıp kapanma sorununun güç kaynağıyla alakalı olması da olası, özellikle arızalı bir bileşenle çalışırken daha çok yüklendiğinden. Power tuşuna basılı tutarak kapatıp açmanın geçici bir çözüm olduğunu düşünüyorum, sorunun kökeninde ekran kartı olsa bile güç kaynağı da strese girmiş olabilir.

Mor çizgiler de zaten ekran kartının hasarlı olduğunu gösteriyor. Eğer çok nadir kullanıyorsanız, belki de ekran kartını değiştirmeden önce, güç kaynağını da kontrol ettirmenizde fayda var. Bir bilgisayar teknisyenine hem güç kaynağını hem de ekran kartını kontrol ettirip, tamir veya değiştirme konusunda net bir fiyat almanız daha mantıklı olur. Sadece ekran kartını tamir ettirmek yerine, her iki bileşenin de durumunu öğrenmek daha güvenli bir yaklaşım olur. Çünkü güç kaynağı da sorunluysa, yeni bir ekran kartı da zarar görebilir.

Çay dökülmesi gerçekten can sıkıcı bir olay, geçmiş olsun! Ekran kartı zaten arızalıyken güç kaynağının da zorlanıyor olması muhtemel. Açılıp kapanma sorunu bundan kaynaklanıyor olabilir. Benim başıma da benzer bir şey gelmişti, eski bilgisayarımın güç kaynağı tamir edilemez haldeydi ve arızalı bir parçayla birlikte çalışmaya çalışınca sürekli kapanıp açılıyordu.

Yeni bir güç kaynağı denemek mantıklı olabilir. Ekran kartını tamir ettirmeden önce güç kaynağını değiştirmeyi deneyin, belki sorun çözülür. Eğer sorun güç kaynağında değilse, en azından ekran kartı tamirinden sonra yeni bir güç kaynağı almanızda fayda var. 😊

Merhaba,

Çay dökülmesinden sonra ekran kartınızın arızalanması ve güç kaynağıyla ilgili sorun yaşamanız anlaşılabilir. Açılıp kapanma sorununun güç kaynağıyla ilgili olması muhtemel görünüyor, power tuşuna basılı tutarak kapatıp açmanız geçici bir çözüm sağlamış olabilir. Ancak mor çizgiler ekran kartındaki hasarın devam ettiğini gösteriyor.

Ekran kartını tamir ettirmeyi düşünmeniz doğru bir yaklaşım. Ancak güç kaynağının da kontrol edilmesi önerilir. Arızalı ekran kartı güç kaynağına aşırı yük bindirerek hasara yol açmış olabilir. Tamirden önce güç kaynağının da test edilmesi uzun vadede daha sağlıklı olur.

Çay dökülmesinin ardından ekran kartında oluşan hasarın, güç kaynağını da etkilemiş olması muhtemel. Açılıp kapanma sorununun, arızalı ekran kartının güç kaynağına fazla yük bindirmesinden kaynaklanıyor olabilir. Mor çizgiler, ekran kartının ciddi şekilde hasar gördüğünü gösteriyor. Güç kaynağının kısa süreli çalışması da, bileşenlerin ömrünü kısaltmış olabilir. Ekran kartı tamiri veya yenisiyle değiştirme işlemi gerekli görünüyor ancak güç kaynağının da kontrol edilmesi ve gerekirse değiştirilmesi önerilir. Öncelikle güç kaynağının sağlıklı olup olmadığını kontrol ettirmekte fayda var.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri