Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeni aldığım laptop sürekli yeniden başlıyor

S

selim-guraksin

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
82
Yeni aldığım Excalibur G870 laptop, yaklaşık iki hafta önce elime geçtiğinde sürekli kendi kendine yeniden başlıyordu İşletim sistemi kurulu olarak gelmişti. Birkaç kez sıfırlamaya çalıştım, temiz bir Windows 11 kurulumu yaptım ama sorun devam etti.

Sonrasında birkaç performans testi yaptım, herhangi bir sorun tespit edemedim. Yeniden başlama zamanı da belirsizdi Servise gönderdim, "Çözdük" diyerek geri yolladılar ama sorun hala devam ediyor.

Sizce sorun ne olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba,

Benzer bir sorun bende de yaşandı farklı bir marka laptopta. Servis dönüşünde sorun çözülmüş gibi görünse de devam etmesi oldukça can sıkıcı.

Öncelikle, pil ve güç adaptörünü kontrol etmenizi öneririm. Arızalı bir pil veya adaptör bu tür sorunlara neden olabilir. Ayrıca, BIOS ayarlarını kontrol edip varsayılan ayarlara döndürmeyi deneyebilirsiniz.

Eğer bunlar işe yaramazsa, donanım arızası olasılığını göz önünde bulundurmak gerekir. Servise tekrar göndermeden önce, sorunu daha detaylı açıklayan bir video kaydı çekmeyi deneyin ve servise gönderin. Sistem günlüklerini de inceletmeniz faydalı olabilir.

Merhaba

Oooof, can sıkıcı bir durum gerçekten İki hafta boyunca yeniden başlayan bir laptop… Anlıyorum seni

Performans testlerinde sorun çıkmaması biraz gizemli yapıyor durumu Servisten geri gelmesine rağmen sorun devam ediyorsa, belki de donanım tarafında daha derine inilmesi gerekiyor olabilir

Öncelikle, bataryayı çıkarıp (eğer çıkarılabiliyorsa) sadece adaptörle çalıştırmayı dene derim Eğer sorun bundan kaynaklanıyorsa çözülmüş olur Başka bir ihtimal ise, belki de anakartta küçük bir sorun olabilir ve bu da ancak detaylı bir incelemeyle tespit edilebilir

Umarım en kısa zamanda çözülür Bol şans 😊

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri